Hoge Utrechtse onderscheiding voor Willem Rijke

Willem Rijke Speld klOp donderdag 12 juli 2012 om 17.00 uur reikte loco-burgemeester Victor Everhardt een stedelijke onderscheiding uit aan de heer W.S. Rijke. Hij ontvangt de Speld van de Stad op grond van zijn bijzondere verdiensten.

De heer Rijke (65) is al twintig jaar bestuurlijk en als vrijwilliger actief. Hij is een persoonlijkheid binnen het welzijnswerk in Utrecht Zuid. Met name de wijk Hoograven heeft altijd zijn belangstelling gehad en er is eigenlijk geen project waar hij niet bij betrokken is geweest.

De heer Rijke is penningmeester en chauffeur van de Zuidbus, een taxibusdienst voor senioren uit Utrecht-Zuid. Ook was hij bestuurslid van het Milieupunt Zuid en de Stichting WillemRijkeRotsoord Nu. Sinds 1999 is de heer Rijke tevens lid van de Wijkraad Zuid; daarvoor van Bewonersoverleg Tolsteeg Hoograven (BOTH). Ook was hij jarenlang voorzitter van de Klankbordgroep Liesbospark.

Hij was mede(her)oprichter van de nieuwe Kinderboerderij Nieuw Rotsoord. Daarnaast verrichtte hij talrijke hand- en spandiensten op de kinderboerderij.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten