Wijkbericht: Plannen Baracuda naar Liesbospark

Scoutinggroep Baracuda zeeverkenners gaat verhuizen naar het Liesbospark. Zoals nu gepland zal dat medio 2013 zijn. Op dit moment heeft Baracuda haar plek aan de Rooseveltlaan bij de woonboulevard. In verband met de aanleg van een weg en de uitbreiding van IKEA heeft Baracuda een nieuwe ligplek voor de boten nodig, met een nieuw clubhuis. Voor de nieuwe huisvesting van Baracuda zeeverkenners zijn randvoorwaarden opgesteld door de gemeente.

Hoe gaat het terrein er uit zien

Het terrein van Baracuda heeft straks een clubgebouw, een haven voor zeven boten en een eigen buitenruimte. Daarnaast wordt een terrein ingericht dat zowel door Baracuda (op de zaterdagen) als door de bouwspeeltuin (doordeweekse en zondagen) kan worden gebruikt. Het nu nog openbare grasveldje en het beboste stuk ten zuidoosten van de huidige bouwspeeltuin worden onderdeel van de bouwspeeltuin. De huidige (speel-)functies die plaats moeten maken voor Baracuda komen als dat gewenst is terug in het nieuwe ontwerp. De oppervlakte van de haven, het clubgebouw en het terrein, en ook de (globale) positie van de haven en het clubgebouw zijn uitgangspunt voor de herinrichting. Hoe deze functies en het terrein precies uitgewerkt worden, wordt bepaald door Baracuda en de bouwspeeltuin van Portes.

Bereikbaarheid en parkeren

Bezoekers kunnen straks via de Verlengde Hoogravenseweg bij de bouwspeeltuin en Baracuda komen. De entree van het terrein van Baracuda komt aan de Hoogravenseweg, schuin tegenover de Wilhelrninagroep. De entree van de bouwspeeltuin wordt verschoven naar waar nu de hoofdingang van Ludens is. De meeste leden van Baracuda komen per fiets, de jongere kinderen worden gebracht door hun ouders. Om plek te bieden aan begeleiders en het brengen en halen worden aan de Verlengde Hoogravenseweg hiervoor nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Het eigen terrein van Baracuda en de bouwspeeltuin zijn ook toegankelijk voor auto’s. Rondom de terreinen van Baracuda en de bouwspeeltuin wordt een wandelroute aangelegd. Het (wandel)pad ten westen van Baracuda en de bouwspeeltuin blijft. Omdat de bestaande watergang wordt verlengd naar de haven van Baracuda, wordt een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers aangelegd.

Duurzaamheid en groen

Bij de herinrichting van het gehele gebied wordt veel aandacht besteed aan ecologie en natuur. Het clubhuis komt centraal op het terrein te liggen en wordt gebouwd van duurzame materialen. Aan de randen en op het terrein komt veel groen. Het Liesbospark is een belangrijke groenvoorziening voor de wijk Hoograven. Daarom zal de manierwaarop Baracuda wordt ingepast, moeten aansluiten bij het karakter van het Liesbospark. Ook de overgang Baracuda-bouwspeeltuin, het nieuwe deel van de bouwspeeltuin en het gebied aan de noordzijde van het clubhuis worden opnieuw ingericht, met natuurlijk spelen als uitgangspunt.

Bestemmingsplan wijzigen

Na de vaststelling van de randvoorwaarden moet het bestemmingsplan gewijzigd worden voor de vestiging van Baracuda. De uitwerking van het bestemmingsplan komt ter inzage te liggen. De havenatlas wordt aangepast voor een ligplaats voor de motorboot van Baracuda in het Merwedekanaal.

Stukken inzien / reageren

De volledige bouwenvelop met de randvoorwaarden is terug te vinden op www.utrecht.nl/zuid en kan vanaf woensdag 4 juli 2012, gedurende zes weken, tot en met dinsdag 14 augustus 2012, worden ingezien bij:

– Informatiecentrum gemeente Utrecht Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht [Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.]

– Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht. [Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.]

– Wijkbureau Zuid, ’t Goylaan 125. [Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.]

 

Als u vragen heeft over, of wilt reageren op de bouwenvelop kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Gabie Mulders.

Gabie.Mulders@utrecht.nl, 030 286 00 00.

Postadres:

Gemeente Utrecht Gabie Mulders

o.v.v. Bouwenvelop Baracuda

Antwoordnummer 3376

3500 VP Utrecht

Een postzegel is niet nodig.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten