The Artist in de Buurtbios

ArtistPoster
Het heeft bijna vier jaar geduurd, maar de Buurtbios is terug in Tolsteeg/Hoograven. Na ‘Polleke’ in 2008 kan aankomende vrijdag op het Vicona-terrein (bij de Oranjebrug) aan de Diamantweg de Oscar-winnende film The Artist (2011) worden bekeken.

Buurtbewoners Ria Buts en Chaja Toenes zijn de drijvende krachten achter de herrijzenis van de Buurtbios, die mede mogelijk is gemaakt dankzij de medewerking van organisaties als Utrecht Manifest, Briljante Ideeen, Vrede van Utrecht en Wijkbureau Zuid. De toegang is gratis, minimum-leeftijd is 12 jaar. De film begint om 21.30 uur, het terrein is open vanaf 21.00 uur.

 

Enkele recensies over The Artist (bron: Film 1):

 

ArtstGirlDe Franse regisseur Michel Hazanavicius heeft met The Artist een liefdevol eerbetoon gemaakt aan de begindagen van Hollywood. Met veel oog voor stijl en detail reconstrueert hij nauwgezet de sfeer van de zwijgende film.”

Robbert Blokland – Spits

“Een liefdevolle ode aan de zwijgende cinema, verpakt in zwart-wit en op klassiek beeldformaat. Tegelijk speelt de film een amusant postmodern spel met de verwachtingen van het publiek.”

Bor Beekman – De Volkskrant

“Met zijn fraaie stijl en ouderwetse onschuld is de film niet te weerstaan.”

 Klaas Kaptein – Veronica Magazine

 

Vrijdagavond 31 augustus volgt een tweede voorstelling, dan wordt om 21.30 uur de film Habana Blues vertoond op Dierenweide Nieuw-Rotsoord.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten