4.000 handtekeningen tegen bezuinigingen busvervoer

Voorafgaand aan de behandeling van de voorjaarsnota in Provinciale Staten en de gemeenteraad van Utrecht zal de SP 4.000 handtekeningen aanbieden tegen bezuinigingen op het busvervoer. Dat is het voorlopige resultaat van de campagne 1 voor Openbaar Vervoer, die de SP in april begon (zie ook dit artikel).

 Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) gaat zwaar bezuinigen op het buslijnennet. Vooral in de stad Utrecht, Zeist en De Bilt vallen harde klappen. Lijnen en haltes in buurten vervallen, ook bij instellingen voor ouderen. Overblijvende lijnen krijgen een langere route naar hun bestemming, waardoor de rit duurder wordt. 25 chauffeurs verliezen hun baan. Hier bovenop komt een algemene prijsverhoging van 5% voor alle lijnen van het BRU. Voor Hoograven betekent het bijvoorbeeld de opheffing van lijn 6. 

 

De SP-afdelingen in de getroffen gemeentes trekken samen op met de Statenfractie in de campagne 1 voor Openbaar Vervoer. SP-statenlid Ad Meijer : “Juist in deze tijd is het van het grootste belang basisvoorzieningen als het openbaar vervoer op peil te houden. We roepen de gemeentes en de Provincie op de verantwoordelijkheid te nemen voor goed en betaalbaar busvervoer in de hele provincie en daar ook geld voor vrij te maken. Er gaat anderhalf miljard naar extra asfalt. Dan is deze bezuiniging op de bus gewoon een politieke keuze. We kunnen ons niet voorstellen dat partijen als GroenLinks en D66 die voor hun rekening nemen.”

 

Zowel in de raad van Utrecht als Provinciale Staten zal de SP voorstellen doen om de bezuinigingen van het BRU op te vangen. Het aanbieden vindt plaats op 2 juli, om 9.00 uur in de hal van het Provinciehuis en op 5 juli, om 13.45 uur op het stadhuis van Utrecht door Kees van der Graaf, petitionaris van 1 voor OV.

 

De petitie blijft ook na volgende week gewoon doorlopen. Teken ook op http://petities.nl/petitie/1voorov

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten