Gemeente plaatst Stichting Move-bankjes langs rollatorroute

altDe gemeente Utrecht plaatst woensdag 27 juni de bankjes langs de ‘rollatorroute’ in Hoograven. Bij het Plettenbrugplantsoen en naast de vijver bij de Ridderlaan komen in totaal acht bankjes te staan die kinderen van basisschool Sint Jan de Doper vorig jaar hebben ontworpen bij een project van Stichting Move. Om 14:30 wordt de zogeheten rollatorroute, een route voor de ouderen in de wijk, geopend en knippen de ontwerpers van de bankjes, kinderen van basisschool Sint Jan de Doper een lint door. Verder staan er ergometers waarop  de kinderen tegen elkaar kunnen roeien.

Het bankjesproject ontstond vorig jaar toen de studenten van Orca tijdens een Stichting Move-project een bijdrage wilden leveren aan de wijkvernieuwing van Hoograven. Samen met groep 7 en 8 van St. Jan de Doper bedachten ze hoe ze het gebied om hun school aantrekkelijker konden maken en de sociale cohesie vergroten. Omdat achter de school een ouderenflat staat en de kinderen de bewoners vaak tegen komen, wilden ze de bankjes opfleuren die langs de route staan die de bewoners lopen en waar de kinderen spelen. Uit de ontwerpen die de kinderen maakten, zijn er een aantal genomineerd en op de bewonersavond werden acht winnaars geselecteerd. Het bankjesproject wordt financieel ondersteund door wijkbureau Zuid en woningcorporatie Portaal.

Stichting Move brengt studenten en kinderen bij elkaar om een wijktraject en een sporttraject te volgen. Als onderdeel van het sportproject werden de kinderen uitgenodigd om te komen roeien bij studentenroeiverenging Orca, waar ze een eerste kennismaking hadden met het studentenleven en de roeisport.

Stichting Move is een organisatie die studenten verbindt aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen sporten samen en zetten zich in voor de buurt. Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van een studentenvereniging , een school en een woningcorporatie en/of gemeenten. Stichting Move is ontstaan uit een studenteninitiatief en wordt gesteund door onder andere het Oranje Fonds, VSB fonds, Skanfonds Gemeente Utrecht, Rabobank Utrecht en Fonds 1818. Momenteel is Stichting Move actief in vijf studentensteden en er wordt volop gewerkt aan verdere groei.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten