Live klassieke muziek bij Kentalis Het Rotsoord

Leerlingen van Kentalis Het Rotsoord, die doof of slechthorend zijn of spraak-/taalmoeilijkheden hebben, gaan dinsdag 26 en 27 juni naar een klassiek concert: voor de deur. De Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld, van het Prinses Christina Concours staat dan in Utrecht bij Het Rotsoord.

De Classic Express biedt basisscholieren de mogelijkheid kennis te maken met klassieke muziek. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours – al vanaf 12 jaar – voeren diverse stukken uit. Ook maken ze samen met de leerlingen muziek. Ter voorbereiding verstrekt het Prinses Christina Concours lesmateriaal. Onderdeel hiervan is een speciale compositie, die de kinderen hebben geoefend. De leerlingen kunnen ook met de muzikanten praten en hen vragen stellen.

Elk concert duurt ongeveer drie kwartier. En bij Het Rotsoord, aan Rotsoord 36, worden in totaal vijf concerten gegeven. Zo’n 150 leerlingen van groep 3 tot en met 8 zullen, afkomstig uit de hele regio Utrecht en verdeeld over het aantal concerten, plaatsnemen in de speciale truck.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnenin is er onder andere een klein podium. Ook staat er een vleugel. De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. Bij het betreden van de Classic Express gaan de schoenen uit en krijgen de kinderen slofjes aan. In de rijdende concertzaal is ruimte voor een concertpubliek van ongeveer 35 kinderen. Alle klank en geluid wordt gereguleerd door een speciaal electro-akoestisch systeem van de TU Delft waarmee de akoestiek van alle soorten concertzalen kan worden nagebootst. Met behulp van speciale verlichting van LCD-schermen en LED-licht worden tijdens het concert beelden gecreëerd die de muziek een extra dimensie zullen geven. Het interieur van de Classic Express is ontworpen door Merkx + Girod, bekend van onder andere de interieurs van het Concertgebouw en de nieuwbouwvleugel van het Rijksmuseum.

Het eerste concert is dinsdag 26 juni om 11.00 uur. Dinsdag staan in totaal drie concerten gepland, woensdag 27 juni twee.

 

 

Kentalis in het kort

Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Onze medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen willen wij de kwaliteit van onze dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

 

Prinses Christina Concours in het kort

Het Prinses Christina Concours (www.christinaconcours.nl) organiseert concoursen voor alle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek, compositie of jazz. Jaarlijks vinden er tussen januari en april klassieke concoursen plaats door het hele land. Voor jazz en compositie is er eens in de twee jaar een concours. Met de concoursen wil de organisatie jongeren aanmoedigen muziek te maken. Opwww.classicexpress.nl is het allerlaatste nieuws en meer informatie over de rijdende concertzaal (zie foto’s) te vinden.

 

Bron: www.dichtbij.nl

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten