20 jaar Fysiotherapie ‘De Oude Apotheek’

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van fysiotherapie “de Oude Apotheek” kan men in de maand juni gratis een proefles fysiofitness volgen, inclusief conditietest. Bij Fysiofitness werk je onder begeleiding van een fysiotherapeut aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit sporten gebeurt in kleine groepen in de praktijk van ‘de Oude Apotheek’ (Julianaweg 352). Ideaal voor mensen die net een blessure achter de rug hebben of die kleinschaliger dan in een sportschool willen sporten. Bel voor meer informatie: 030-2880603.

 

Overigens behaalde fysiotherapiepraktijk op 21 maart de AUDIT om PlusPraktijk te worden. Het betekent dat de fysiotherapiepraktijk kwaliteit levert in de vorm hygiene, verslaglegging, organisatie en niet in de laatste plaats in de vorm van patientenzorg. Nog weinig praktijken in Nederland en nog minder praktijken in Utrecht hebben deze status weten te behalen. Goed nieuws voor Hoograven!

 

 

Wat zijn PlusPraktijken?

PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.

Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheids-onderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten, het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

Wat betekent het behalen van een Plus audit?
Met het behalen van een Plus audit heeft de betreffende praktijk voor fysiotherapie of oefentherapie op een goede en professionele wijze inzicht gegeven in de manier waarop zij haar bedrijfsprocessen heeft georganiseerd.
Ten aanzien van de criteria heeft de geauditeerde aan onderstaande eisen voldaan:
– Inrichting en accommodatie;
– Hygiëne, veiligheid/privacy;
– Klachtenregeling;
– Wet en regelgeving.

Op het gebied van verslaglegging en gebruik van beroepsspecifieke richtlijnen heeft de praktijk via een dossiertoets aangetoond dat zij voldoen aan de eisen, door een score van > 80% te behalen. Met het behalen van de dossiertoets heeft de praktijk aangetoond dat zij alle processen rondom de behandeling van de patiënt op een volledige wijze heeft beschreven.
 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten