Hopla! Hoograven

Hopla! Hoograven is het jaarlijkse evenement voor kinderen van alle voorscholen in Utrecht Zuid. Dit jaar is het evenement op vrijdag 8 juni 2012. Het succes van het Hopla-evenement van 2011 en het enthousiasme van kinderen, ouders en sportaanbieders heeft ervoor gezorgd dat ook dit jaar voor de jongste kinderen onder schooltijd een sport- en spelevenement wordt georganiseerd. Gezonde keuzes, spelen en bewegen in de buurt staan tijdens dit evenement centraal. Kinderen en ouders kunnen op aantrekkelijke locaties kennis maken met de sportorganisaties in de buurt, variatie van spel ontdekken, bewegen en ervaren dat gezond eten ook lekker is.

Gezond gewicht
Hopla! Hoograven 2012 maakt onderdeel uit van het programma Gezond Gewicht van de gemeente Utrecht. Hopla! wordt georganiseerd in de wijk Hoograven, omdat het percentage overgewicht hier boven het stedelijk gemiddelde ligt. 13% van de kinderen tussen 4 en 6 jaar uit Hoograven heeft overgewicht en 4% ernstig overgewicht (obesitas). Op de basisschool ligt het percentage overgewicht zelfs op 25%. Het is dan ook zeer belangrijk om juist op vroege leeftijd te beginnen. Ouders van jonge kinderen zijn meer betrokken en ontvankelijk voor gezonde adviezen.
 
Deelnemende organisaties
Hopla! Hoograven wordt georganiseerd door de gemeente Utrecht (GG&GD) en Brede School in samenwerking met Portes, Ludens, Kind & Co, TKD Tigers, Gymnastiekvereniging Longa, Hoogravense Korfbalclub Utrecht (HKC), VV Hoograven en SV Kampong.
 
Van bewegen word je vrolijk, gezond eten geeft je energie!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten