Autozegening bij benzinestation Tolsteeg

Dit is een gebruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, dat nauw verbonden is met de verering van de Heilige Christoffel. Deze heilige is de patroon van de reizigers en werd daarmee ook de heilige van de bestuurders van moderne vervoermiddelen en de veiligheid daarvan. Utrecht Manifest probeerde mensen op een nieuwe manier met elkaar te verbinden. Eerst werd onderzocht welke bedrijvigheid en diensten in een buurt of wijk aanwezig waren. Van daaruit werd gezocht naar mogelijkheden om binnen die buurt of wijk nieuwe manieren van samenleven en wonen te organiseren.

Autozegening Briljantlaan

Centraal punt is het Tamoil benzinestation aan de Briljantlaan (bij politiebureau Tolsteeg) en de basis is de kennis van mensen ter plekke rond auto’s, zorg voor auto’s en reizen. Bij die kennis van mensen ter plekke hoorde voor Utrecht Manifest ook geloof en spiritualiteit. In het verleden kon een auto worden gezegend en had menig automobilist een medaille van Sint Christoffel in de auto. Utrecht Manifest heeft aan de pastores gevraagd om de auto’s te zegenen. Na rijp beraad heeft het pastoraal team daarin toegestemd. Hans Harmsen, pastor r.-k. H. Johannes de Doper-H.Bernarduskerk te Utrecht.

Autozegening BriljantlaanFiets zegening

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten