Festival a/d Werf bezoekt Tolsteeg

alt

Het Festival aan de Werf, dat dit jaar voor het laatst plaats vindt,  is voor een deel ook in Tolsteeg te zien. De voorstelling House (Prime Time) van regisseur Dominic Huber wordt gespeeld bij Station Vaartsche Rijn en op de hoek van de Briljantlaan en het Tolsteegplantsoen. De voorstelling gaat over  het ongegeneerd gluren naar de buren. 

Het persbericht  van de voorstelling omschrijft het zo: Een willekeurig appar­tementenblok is het toneel, haar bewoners de spelers. Ze komen thuis van hun werk, eten iets, plegen telefoontjes, brengen de kinderen naar bed en kijken tv. En omdat de gordijnen voor de gelegenheid open zijn, zijn deze routinematige bezigheden vanaf de straat zichtbaar voor het publiek. In eerste instantie is de plot binnen het gebouw eenvoudig: wat er gaande is, is precies wat er elke avond gebeurt. Maar de afzonderlijke bezigheden zijn nauwer met elkaar verbonden dan op het eerste gezicht lijkt. Naarmate ver­banden, weerspiegelingen en herhalingen zichtbaar worden, begint het te lijken alsof er sprake is van coördinatie. Bijna alsof de bezigheden na het werk deel uitmaken van een grootschalige choreografie die van tevoren is bedacht. Het publiek is vanaf de straat getuige van het wel en wee van deze kleine sociale eenheid: het appartementencomplex.

 

Achtergrondinformatie:

House is onderdeel van de voorstellingenserie Ciudades Paralelas / Parallel Cities. Dominic Huber (Zürich) is toneelontwerper en theatermaker; zijn decors lijken meestal op een filmset en staan open voor het publiek, dat erdoorheen kan lopen. De voorstelling loopt van 17 tot en met 22 mei.

 

Festival a/d Werf is een jaarlijks terugkerend tiendaags festival in mei dat opduikt op verschillende locaties in Utrecht. Het presenteert eigen producties die de grenzen van het theater opzoeken, temidden van een internationaal programma van voorstellingen, installaties en muziek. Het is een festival voor jonge, beginnende kunstenaars en kunstenaars die hun sporen al verdiend hebben. Zij tonen hun werk aan toeschouwers die hun eigen perspectief durven te bevragen. Met performances, beeldend werk, (gratis) muziekoptredens, nagesprekken, workshops, debat, eten & drinken. Volgend jaar fuseert Festival aan de Werf met Springdance.

 

Kijk voor meer informatie of het bestellen van kaarten op www.festivalaandewerf.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten