Nieuw koor ‘Wim Egz Ensemble’ geeft eerste concert

Op  26 mei  a.s. geeft het Wim Egz Ensemble een concert in de Lutherse Kerk. Het ensemble is een nieuw Utrechts koor, dat bestaat uit circa 24 zangers en zangeressen, voornamelijk uit de wijken Tolsteeg, Hoograven en Lunetten. Tijdens het concert zingt het Wim Egz Ensemble  twee werken:  het klassieke Requiem van Cherubini en het nieuwe Pater Noster van Martin Rudolph.  Het Pater Noster is speciaal voor dit concert gecomponeerd door de dirigent van het koor, Martin Rudolph, eveneens woonachtig in Lunetten.  Dit eigentijdse stuk, dat op zaterdag 26 mei zijn première beleeft,  wordt gezongen in maar liefst zes talen:  Latijn, Duits, Frans, Engels, Spaans en Nederlands. 

Er worden twee concerten gegeven op 26 mei, om 14.00 en om 17.00 uur. Adres: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat, Utrecht. De entree bedraagt 10 euro, kaarten zijn te reserveren via: reserveren@wimegzensemble.nl en te koop aan de deur.      

                                                                               

Achtergrondinformatie:

Wim Egz (7 April 1947,Tilburg – 22 maart  1997 Phelan, CA, USA) was de jongste telg van het vermaarde tilburgse textiel geslacht Egz-Hommersburg. De familie vertrok in 1954 naar Amerika. Vanaf midden jaren 70 sponsorde Wim Egz talrijke amateurkunst initiatieven in Nederland, totdat hij in 1997 door een motorongeluk om het leven kwam. Vanwege Egz’s belangstelling voor cultuur, en met name de zangkunst, is het koor naar hem vernoemd.

 

Dirigent Martin Rudolph is een bekende naam  in Utrecht en omgeving. Hij heeft heel wat koren onder zijn hoede, zoals Zwingin en DieJazzPast.  In 2007 haalde hij met zijn koor De Biltstars de landelijke finale van het televisieprogramma “Korenslag”.

 

Het Wim Egz Ensemble is opgericht 22 maart 2011 te Utrecht. Wie meer wil weten over het Wim Egz Ensemble, of er over denkt om lid te worden, kan terecht op www.wimegzensemble.nl  

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten