Herdenking Oranje Vrijbuiters

Op 10 mei a.s. is het 65 jaar geleden dat in Utrecht op begraafplaats Tolsteeg een monument werd onthuld voor 18 verzetshelden (onder wie 5 Utrechtenaren), die op 29 februari 1944 op de Waalsdorpervlakte gefusilleerd werden. Allen maakten deel uit van de verzetsgroep de “Oranje Vrijbuiters”. Het monument is geadopteerd door de “Utrechtse Schoolvereniging” en staat centraal in het onderwijsproject Tweede Wereldoorlog, waarin de leerlingen van groep 8  leren herdenken met de daarbij behorende rituelen.

Als resultaat van het geleerde organiseren zij jaarlijks een unieke herdenking. Die staat voor dit jaar gepland op woensdag 16 mei a.s. om 13.30 uur op de 3e Algemene Begraafplaats “Tolsteeg” in Utrecht – Maansteenweg 1. Kijk voor meer informatie over de Oranje Vrijbuiters op www.oranjevrijbuiters.nl 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten