Utrecht Manifest: Uitnodiging voor opening 1 mei

Utrecht Manifest NO. 4 over: Het Nieuwe Werklandschap (Vanaf 1 mei tot eind juni in de Utrechtse wijk Rotsoord). De biënnale voor social design onderzoekt vraag en aanbod in Rotsoord, hoe smaakt Rotsoord?, hoe kruisen kennis/kunde in Rotsoord en Rotsoord als voer voor verdieping.

Proef Rotsoord in pesto’s en bier, gemaakt met Rotsoord receptuur. Waar ligt het land van de stadsboer? Een kiemwijzer en plantenportretten laten zien waar Rotsoord het beste ontkiemt. Het kunstmatige kantoorklimaat telt als 5e seizoen om op het bureau te werken en kweken. Je lunch groeit terwijl je werkt. Een optocht van makers uit de wijk vormen ‘Het Rijdend Alfabet’: een staalkaart van de kennis en kunde in Rotsoord. In het tankstation de ‘Tamoil Beauty Spa’: nagels lakken in de kleur van je auto, koken op een warme motorkap en een Drive Thru Debate. En wat gebeurt er in de schuurtjes van Rotsoord? Ze vormen in veel stadswijken een onzichtbaar netwerk.

Kunnen de nagebouwde schuren als productieruimte voor wijkautonomie zorgen? En ook: wat wil Rotsoord? In de Helpdesk komen vraag en aanbod samen in een groeiend antwoordenmagazijn met digitale bibliotheek en tentoonstellingen. Tussen de uitgestalde ideeën is bijvoorbeeld: een gepensioneerde robotarm uit China die stoelen print, een plastic opblaashond en de ‘collectieve mankracht’ in Lucas Maassen & Sons Furniture Factory. Zijn 3 zonen (9 en 7 jr.) schilderen meubels: 3 uur per week voor een euro per meubel. De wet tegen kinderarbeid begrenst eigenlijk productiesnelheid en uiterlijk.

De feestelijke opening van Utrecht Manifest is op dinsdag 1 mei om 16.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur) in De Pastoe Fabriek, Rotsoord 3 te Utrecht. U kunt uw reservering doorgeven aan hilde@utrechtmanifest.nl

Na de officiële opening, met o.a. een openingsrede van Tracy Metz (journalist, schrijver, kunstredacteur) gaan we gezamenlijk langs de tentoonstellingen in werkoord ROTSOORD en op het nabijgelegen Vicona-terrein. Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen! Voor meer informatie, kijk op www.utrechtmanifest.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten