Triton werkt met Ariënschool aan vrolijke stoeptegels

De Utrechtse Roeivereniging Triton is bezig met een project in samenwerking met de Ariënschool in Hoograven. In dit project worden 60 stoeptegels ontworpen door leerlingen uit groep 7 met docenten Elise van der Bent en Mohammed Drisi. De stoeptegels worden verspreid over drie verschillende locaties: een veilige looproute naar de (tijdelijke) school, de moskee en het pleintje bij het Rijnesteinhof.

Het project is opgezet door Stichting Move en loopt in samenwerking met het wijkbureau en Stadswerken, beide onderdeel van de Gemeente Utrecht. Afgelopen jaar is er een soortgelijk project opgezet. Er werd een graffiti-kunstwerk ontworpen met leerlingen uit groep 8. Het doel van de projecten van Stichting Move is om betrokkenheid te creëren tussen studenten, leerlingen en de buurt.  

Het project startte met een bijeenkomst waarin de studenten en de leerlingen zich aan elkaar voorstelden. In de tweede les hebben de kinderen ontwerpen gemaakt voor de stoeptegels. Het thema van de opdruk is vooral gericht op veiligheid, aangezien de kinderen dat als probleem van de wijk zien. In de derde les zijn de uitgekozen ontwerpen netjes uitgewerkt door de leerlingen met behulp van verf.

Om de leerlingen van de Ariënschool kennis te laten maken met Triton gaan ze twee keer zelf roeien bij de studentenroeivereniging. Aanstaande donderdag is de tweede bijeenkomst. De leerlingen gaan met een reddingsvest de boot in en zullen hun eerste halen over het Merwedekanaal maken. De studenten zullen de leerlingen hier in begeleiden. Belangstellenden zijn van harte welkom om dit spektakel te komen bekijken.

Het project is medio juni afgerond met het presenteren en neerleggen van de stoeptegels op de drie verschillende locaties in Hoograven. De stoeptegels attenderen de bewoners  op de veiligheid, maar geven ook een vrolijk gezicht aan de wijk.  

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten