Utrecht Manifest: film en wandeling op 20 april

In samenwerking met het Utrechtse kunstinitiatief Expodium organiseert werklandschap VERDIEPT een avond waarin het alledaagse leven in een stadswijk na het vertrek van grote en kleine industrie centraal staat. In de documentaire After the Factory worden twee – op het eerste oog totaal verschillende steden: het Amerikaanse Detroit en het Poolse Lodz. bezocht. In beide steden is de industrie die het werken, wonen en leven in de stad voor decennia bepaalde, vertrokken, en vragen de inwoners zich af, ‘Wat komt er na de fabriek?’ After the Factory spreekt met bewoners en andere betrokkenen en ontdekt tal van inspirerende en vernieuwende ideeën voor de toekomst van de stad.

 

NIGHTWALKERS is een project geïnitieerd door Expodium dat kennis over stedelijke transitie gebieden verzamelt en deelt door middel van nachtelijke dwaaltochten door de stad. Speciaal voor Utrecht Manifest 4 neemt Nightwalkers u mee langs de industriële wortels van Rotsoord. Nightwalkers leunt zachtjes op de psychegeografie van Guy Debord en heeft daarbij een specifieke aandacht voor de kracht van losse observaties: Wat verandert er op straat? Wat is voorspelbaar? Wat juist niet? 

Aanvang: 20.00 uur (tot 24.00 uur) – inloop 19.30 uur

Locatie: werkoord ROTSOORD, Heuveloord 140 te Utrecht (achter restaurant LE:EN)

Entree: € 5,00 (studenten € 2,50)

RSVP naar: hilde@utrechtmanifest.nl

 

UTRECHT MANIFEST, 4e biënnale voor social design – thema Het Nieuwe Werklandschap

Utrecht Manifest is een tweejaarlijks cultuurevenement in en rond de stad Utrecht. De vierde editie, die in december 2011 van start ging en in mei 2012 zal worden afgesloten met een tentoonstelling en symposium, is ontstaan vanuit de behoefte om het ontwerpproces en de gebruiker dichter bij elkaar te brengen.

De focus  van de biënnale ligt op het gebied Rotsoord en haar bewoners. De vierde editie van Utrecht Manifest vindt plaats onder de artistieke leiding van Jurgen Bey, in samenwerking met de curatoren Studio Makkink & Bey (werkoord ROTSOORD), Ester van de Wiel (werklandschap EET), Sophie Krier  (werklandschap KRUIST ICI) en Christel Vesters (werklandschap VERDIEPT).

Iedere vrijdagavond in april en mei 2012 organiseert Utrecht Manifest lezingen, gesprekken, filmvertoningen en een wandeling en worden de onderwerpen van de vier hoofdprojecten van de biënnale verkend. Utrecht Manifest nodigt geïnteresseerden van harte uit om langs te komen en deel te nemen aan het programma.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten