SP Utrecht lanceert campagne 1 voor OV

De SP is gestart met de campagne 1 voor OV, voor behoud van goed openbaar vervoer in Utrecht. De campagne richt zich tegen de voorgenomen bezuiniging van 4 miljoen op het busvervoer in de regio. Eerste stappen zijn  het mobiliseren van bewoners en een on line petitie (www.1voorOV.nl). Op zaterdag 14 april volgt een demonstratieve ‘instapactie’ op lijn 1 in Hoograven en Lunetten. 

Het openbaar vervoer in de regio Utrecht dreigt vanaf volgend jaar flink te verschralen. Een deel van de GVU-buslijnen sneuvelt, andere routes worden ingekort of verlegd. De dienstregeling in de avonden en op zondagochtend worden gehalveerd en de routeprijs gaat in 2013 met 5 % omhoog. Minder bus voor meer geld dus. De bezuiniging van minister Schultz (VVD) wordt door het Bestuur Regio Utrecht één-op-één doorgevoerd.

 

Demonstratieve bustocht zaterdag 14 april

De SP roept iedereen op om zich op zaterdag 14 april om 13.00 te melden bij de halte ’t Goylaan van lijn 1 richting Lunetten, voor een wereldrecordpoging buspassagiers-per-bus. De tocht eindigt bij Station Lunetten. Namens de SP zullen daar Lunettenaar en Tweede Kamerlid Paulus Jansen en raadslid Michel Eggermont spreken.

 

Politieke keuze voor OV

Michel Eggermont, woordvoerder OV voor de SP in Utrecht: “Het is een politieke keuze om geld in het openbaar vervoer te steken. De provincie, verantwoordelijk voor het OV vanaf 1 januari 2013, en de gemeenten in de regio kunnen hun steentje bijdragen. Veel partijen en het college zeggen dat ze voor goed openbaar vervoer zijn. Wij zeggen ‘boter bij de vis’. Het geld is er ook, de provincie heeft een begrotingsoverschot dat in 2015 oploopt naar 20 miljoen”

 

SP-fractievoorzitter Tim Schipper : “We komen veel boosheid en onbegrip tegen over deze bezuiniging. Mensen dachten zelfs dat het een aprilgrap was. Helaas niet. Daarom dit initiatief voor een campagne om deze maatregelen terug te draaien.”

 

Lees ook: Bus-6-verdwijnt-uit-hoograven

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten