Zeven jongens aangehouden voor vernieling bussen lijn 6

De politie heeft woensdag 4 april zeven jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van meerdere stadsbussen. De politie vermoedt dat zij ook verantwoordelijk zijn voor andere vernielingen in de wijk. In de maanden februari en maart werden in de wijk Hoograven 10 keer keer stadsbussen met stenen bekogeld waardoor meerdere ruiten sneuvelden. Niemand raakte gewond, maar de bekogeling leidde wel tot gevaarlijke situaties en zeer geschrokken passagiers en chauffeurs.

De politie verhoogde het toezicht in de wijk en deed onderzoek naar de vernielingen. Zo werden onder andere vrijwel dagelijks bussen onopvallend gevolgd, maar dit leidde niet tot aanhoudingen op heterdaad. In de loop van het onderzoek kreeg de politie informatie binnen over de zeven jonge verdachten. Zij zijn woensdagmorgen gelijktijdig en op verschillende plekken aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie verdenkt hen van de vernielingen van de stadsbussen, maar ook andere vernielingen in de wijk zoals autospiegels, autoruiten, een raam van een school en een vuilcontainer. In totaal gaat het om tientallen vernielingen in de wijk Nieuw-Hoograven. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Samen met het Openbaar Ministerie wordt gekeken of de jongens in aanmerking komen voor het opleggen van een gedragsmaatregel (bijvoorbeeld een gebiedsverbod). De politie onderzoekt ook of er in de wijk nog gedupeerden zijn die geen aangifte hebben gedaan en dat alsnog willen doen vanwege het verhalen van schade.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten