U.S.R. Triton klaar voor de 129e Varsity

Aanstaande zondag 8 april roeien studenten uit heel Nederland op de 129e editie van de Varsity. Dit is de grootste, belangrijkste en oudste roeiwedstrijd van Nederland die bekend staat om haar traditionele karakter. De Oude Vieren vormen het hoofdnummer van de dag. In dit veld strijden de vier sterkste roeiers en de beste stuurman of –vrouw van elke vereniging om het gouden Varsity blik. De overwinning van het hoofdnummer betekent eeuwige roem en ’s avonds een groots feest voor de winnende vereniging.

De Oude Vier van Triton
Harold Langen, Yvo Bijzen, Gerco Beekhof en Eric van Leen vormen met Jasper Schoppert als stuurman dit jaar de Oude Vier van Triton. Afgelopen weekend won slagman Langen nog de Skiffhead in het SA-veld. Hij neemt voor het vierde opeenvolgende jaar plaats in de boot voor het koningsnummer.

Varsitycommissie
Leden van USR Triton organiseren de Varsity al tientallen jaren in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Studenten Roei Bond. De Varsitycommissie bestaat uit tien Tritonleden die maanden bezig zijn met de voorbereiding van het spektakel op het Amsterdam-Rijnkanaal. De commissie is deze week druk bezig met de opbouw op het Varsityterrein bij Houten.

 
De Utrechtsche Studenten Roeivereeniging Triton werd opgericht op 5 oktober 1880,  als derde studenten roeivereniging van Nederland. Gesitueerd op de Driewerf aan de Verlengde Hoogravenseweg te Utrecht roeien leden van Triton op het Merwede kanaal. De laatste jaren is het beleid van de vereniging gericht op de topsport. Dit heeft onder andere geresulteerd in een  zilveren medaille in Peking voor Roline Repelaer van Driel en uitvaardiging van Kaj Hendriks, Roline Repelaer van Driel en Anne Schellekens voor de Olympische Spelen van dit jaar in Londen. In februari van dit jaar werd Nienke van Hoogenhuyzen bovendien wereldkampioene op de ergometer in Boston.

 

Voor meer informatie: www.usrtriton.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten