Bus 6 verdwijnt uit Hoograven

Het Utrechtse buslijnennet gaat in december de meest ingrijpende wijziging in zijn bestaan ondergaan, zo schrijft Jos van Sambeek in ‘Ons Utrecht’ van 28 maart jl.  Er moet 4 miljoen euro (6 procent van het totale budget) bezuinigd worden en dat betekent dat een aantal lijnen verdwijnt of wordt ingekort, dat bussen minder vaak gaan rijden en dat de loopafstand naar de haltes gemiddeld langer wordt. Dit heeft o.a. tot gevolg dat buslijn 6 uit Hoograven verdwijnt en dat Lunetten het voortaan zonder buslijn1 moet stellen. De SP heeft inmiddels al opgeroepen tot actie.

 

De Utrechtse gemeenteraadsleden bleken niet op de hoogte van de plannen van het Bestuur Regio Utrecht (BRU), die staan vermeld in het concept van het OV-Uitvoeringsplan 2013. Overigens heeft de gemeente Utrecht ook niets te vertellen over het plan, hooguit kan de gemeente overleggen met het BRU over eventuele aanpassingen. Dankzij de raadsleden Eggermont (SP) en van Corler (GroenLinks) staat er nu voor 17 april een raadsinformatieavond op de agenda, waar belanghebbenden (lees: de Utrechtse busreizigers) hun verhaal kunnen doen.

 Wat zijn de gevolgen voor Tolsteeg, Hoograven en Lunetten? Een beknopte samenvatting van de door het BRU voorgestelde wijzigingen:
• De hele week na 21.00 uur gaat de frequentie van veel buslijnen omlaag van vier naar twee keer per uur.
• ’s Zondags gaan tot 10.30 uur op alle lijnen twee in plaats van vier bussen per uur rijden. Tijdens de koopzondagmiddagen gaat de frequentie juist omhoog.
• Lijn 1 gaat niet meer van Utrecht CS via de Rivierenwijk naar Lunetten rijden maar naar Hoograven-Zuid.
• Lijn 6 verdwijnt uit Hoograven. Vanuit een groot deel van die wijk naar het nieuw te openen station Vaartsche Rijn zit er dus niet in. Lijn 8 (richting Lunetten) blijft het Smaragdplein en ongeving bedienen.

 

De SP wil, in aanvulling op de raadsinformatieavond, op zaterdag 14 april een ‘demonstratieve wereldrecordpoging buspassagiers-per-bus’ doen in lijn 1. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.paulusjansen.sp.nl

Twitteraars kunnen #GVUactie gebruiken.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten