Licht op de Linie brengt de Utrechtse Lunetten tot leven

Op zaterdag 21 april kan iedereen van 20:00 tot 23:00 uur (gratis) komen genieten van vier bijzondere voorstellingen op de vier Lunetten in Utrecht. Op vier forten wordt met behulp van licht en geluid en theater het verhaal van De Nieuwe Hollandse Waterlinie verteld en wordt de schoonheid van het landschap onder de aandacht gebracht. De voorstellingen worden in de loop van de avond vier keer herhaald.

Locatie:

In de wijk Lunetten, verscholen tussen het Beatrixpark en het stadion Galgenwaard liggen de 4 Lunetten, vier prachtige forten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Utrecht. Deze forten dienen als decor voor het feeërieke theater en lichtspektakel.

 

Bij Lunet 1 verrijst de Domtoren… Werk in uitvoering! De Domtoren, het symbool en de trots van Utrecht. Hij staat aan hetDomplein, in het centrum. Echter; op zaterdag 21 april verhuist de Domtoren voor één keer vanuit het centrum naar de wijk Lunetten, pal naast stadion Galgenwaard en het kantoorpand van Conclusion. En iedereen kan het die avond live meemaken, vanaf de Koningsweg.

 

Bovenop Lunet 2 klinkt in stilte een prachtig lied. Opera en klassieke muziek. Dat is niets voor mij, zullen velen zeggen, maar laat je verrassen en betoveren. Boven op het fort staan een koor en twee solisten, midden tussen het publiek. Zo dichtbij was je nog nooit. Het prachtig verlichte fort biedt een geweldig decor!

 

Bij Lunet 3 wordt een verhaal verteld om nooit te vergeten. Een sterk verhaal uit Utrecht, verteld door Peter Faber. Het fort verandert in een draak en gaat de strijd aan met… Verleden en heden komen samen in de achtertuin van onze koningin; het Beatrixpark.

 

Bovenop Lunet 4: slagwerk, donder en geweld; rebels of rythm. Drummen tot je erbij neervalt. Percossa laat zien hoe je communiceert met slagwerk. In 2011 zijn zij door vakgenoten uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van de Benelux.

 

Programma zaterdag 21 april 2012

 

Tijd                       activiteit

20:00 – 20:10          spectaculaire opening op alle vier de forten

20:10 – 20:40         eerste voorstelling op alle vier de forten

20:40 – 21:00         pauze en verplaatsing publiek

21:00 – 21:30         tweede voorstelling op alle vier de forten

21:30 – 21:45         pauze en verplaatsing publiek

21:45 – 22:15         derde voorstelling op alle vier de forten

22:15 – 22:30         pauze en verplaatsing publiek

22:30 – 23:00         vierde en laatste voorstelling op alle vier de forten

 

De voorstellingen worden op alle vier de locaties vier keer herhaald. De bezoeker kan dus op elk van de vier Lunetten starten en wisselen tussen de forten, zonder iets te missen!

 

De toegang is gratis.

 

Bereikbaarheid

De organisatie verzoekt iedereen uit de buurt om lopend of met de fiets te komen. Komt u met de auto, dan is parkeren beperkt mogelijk. Volg hiervoor de borden en aanwijzingen van de verkeersbegeleiders. De parkeerlocaties zijn ook op de website terug te vinden. De Koningsweg is afgesloten voor verkeer tussen de Tamboersdijk en de Laan van Maarschalkerweerd. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Als u met het openbaar vervoer komt, houdt dan rekening met een loopafstand van ca. 10 minuten tot aan het Beatrixpark. Kijk voor nieuws en informatie op www.lichtopdelinie.nl

 

Betrokken partijen

De provincie Utrecht, gemeente Utrecht en het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn de opdrachtgevers voor dit project. Licht op de Liniestaat ook in het teken van het cultuurprogramma van De Vrede Van Utrecht, dat zijn hoogtepunt heeft in 2013. Gemeente, provincie en projectbureau werken samen aan de restauratie en herontwikkeling van De Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar forten. Uitgangspunten zijn: behoud van en een nieuwe, eigentijdse bestemming voor dit bijzondere cultureel erfgoed en deze groene parels aan de rand van de stad. Conclusion, gesitueerd in het grote witte pand aan het Herculesplein, vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het culturele leven in de stad Utrecht. Conclusion ondersteunt daarom het project en heeft onder andere haar pand beschikbaar gesteld voor dit spektakel. Luudiek Evenementen verzorgt de organisatie en productie.

 

Start Fortenseizoen

Licht op de Linie is onderdeel van de start van het Fortenseizoen 2012. Veel forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn in het weekeinde van 21 en 22 april voor het publiek geopend met speciale activiteiten. Meer informatie is te vinden op:

www.vredevanutrecht2013.nl

www.hollandsewaterlinie.nl

www.utrecht.nl/forten

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten