Bewonerscommissie Hoograven-Zuid al bijna twee jaar actief

altDe Bewonerscommissie Hoograven-Zuid, die de bewoners van twee door Gerrit Rietveld ontworpen complexen (stempels) tussen ´t Goylaan en de A12 vertegenwoordigt, is al bijna twee jaar actief. Woningbouwcorporatie Bo-Ex peilde onder bewoners de interesse voor een bewonerscommissie en die bleek sterk aanwezig. Momenteel komt een vaste groep bewoners elke eerste woensdagavond van de maand in het buurthuis bijeen. Op deze vergaderingen, waar ontwikkelingen in de wijk besproken en samen ideeën uitgewerkt worden, zijn alle huurders van de complexen welkom.

De bewonerscommissie is opgericht uit onvrede over de woningen die woningbouwcorporatie Bo-Ex verhuurt. De woningen zijn koud, vochtig en tochtig. Ze zijn slecht onderhouden en inbraakgevoelig. Extreem hoge stookkosten, schimmels op muren en in keukenkastjes, en gezondheidsklachten zijn het gevolg. Vorig jaar heeft de commissie een klachteninventarisatie onder bewoners gehouden en een druk bezochte buurtavond georganiseerd. Dit was een eerste aanzet tot een renovatie van de buurt.

Behalve een renovatie van de woningen streeft de commissie ook naar aantrekkelijker en gezelliger buurt. De buitenruimte biedt een wat verloederde aanblik. Ook zijn er in de wijk te weinig plekken waar (volwassen) mensen elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen. Dit terwijl de buurt wel potentie heeft. Er is veel groen, er woont een grote diversiteit aan mensen en er spelen veel kinderen op straat. Vorig jaar heeft de bewonerscommissie in samenwerking met welzijnsorganisatie Portes een schoonmaakactie in de buurt gehouden en is er in de IJsselsteinlaan een groot buurtfeest georganiseerd. Verder zal er binnenkort in het buurthuis een aantal ontmoetingsavonden voor wijkbewoners zijn.

Wil je van een ´probleembuurt´ een mooie en gezellige leefomgeving maken, dan moeten er naast goede woningen bepaalde voorzieningen aanwezig zijn die dat faciliteren. Laagdrempelige ontmoetingsplekken voor bewoners en ruimte voor ondernemers in de wijk zorgen voor bedrijvigheid en maken dat er wat te beleven is. Op dit moment lijken zowel bewoners als lokale organisaties een wat afwachtende houding aan te nemen. En dat is jammer. Want een winkeltje, marktkraam of een gezellig buurt- of theehuis kan het verschil maken tussen alleen voor de tv zitten of samen met je buren nieuwe plannen voor de wijk maken. De bewonerscommissie wil buren bij elkaar brengen, zich samen met alle bewoners inzetten voor een betere buurt en een duidelijke stem laten horen naar de gemeente, Bo-Ex en andere organisaties. Hoe meer bewoners zich bij de commissie aansluiten, hoe sterker alle bewoners staan.

Woon je in de Rietveldbuurt in Hoograven-Zuid en wil je meedoen, neealtm dan contact op via hoogravenzuid@yahoo.com of bel naar 06-13047727.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten