Hoograven zoekt de zon op

zonnekracht300Je eigen stroom opwekken met de zon, wie wil dat nou niet? Maar ja, is mijn huis wel geschikt voor zonne-energie? En levert het wel wat op? Heb ik vergunningen nodig om zonnepanelen te plaatsen? En welk type zonnepaneel is geschikt voor mijn woning?

Met deze vragen worstelden ook enkele inwoners van de Utrechtse wijk Hoograven. Angelique Jacobs, Raymond Pieters en Ad de Regt vonden het hoogste tijd voor antwoorden én actie. Ze staken de koppen bij elkaar en richtten in samenwerking met consumentenplatform Nudge het Bewonersinitiatief Hoograven Duurzaam! op. Hun doel: zoveel mogelijk wijkbewoners laten profiteren van duurzame zonne-energie. Want als er veel mensen meedoen, worden de zonnepanelen goedkoper!

Op 5 maart houdt het bewonersinitiatief een bijeenkomst waarop experts alles over zonnepanelen en –energie vertellen. Aanwezig zijn niet alleen aanbieders van zonnepanelen, maar ook netwerkbeheerder Stedin en de gemeente Utrecht, die duurzaamheidsleningen verstrekt.

Nieuwsgierig? Kom dan maandagavond 5 maart naar basisschool De Blauwe Aventurijn, Ridderlaan 4, Utrecht. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar; de bijeenkomst vindt plaats van 20 tot 22 uur.

Voor vragen en informatie: ad.deregt@planet.nl; 06-14860331 of Angelique Jacobs 06-52155425

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten