Blik op kleurrijke bewoners Rotsoord

alt

De Stichting Historische Kring Tolsteeg-Hoograven (HKTH) heeft zich de afgelopen periode gebogen over de historie van Rotsoord vóór 1900. Het terrein, waar(op) tegenwoordig o.a.de Harley Davidsonclub en de Pastoefabriek te vinden zijn, heeft sinds 1660 zeer uiteenlopende bewoners gekend.

Van Oort had hier al in 1700 drie buitenplaatsen, een grote steenfabriek en een namaak-marmerfabriek gevestigd. Een broer fabriceerde tegeltableaus, die zelfs aan kloosterkerken in Lissabon werden geleverd. De uitvinder Abraham Keer werd de meest spraakmakende bewoner en Huub Schillemans, als leverancier van tegels aan de Tepe kerken, de meest ondergewaardeerde.

 
Peter Sprangers van de HKTH zal op zaterdag 3 maart vanaf 11.00 uur in de openbare bibliotheek aan het Smaragdplein een presentatie verzorgen over de kleurrijke bewoners van Rotsoord. De bijbehorende expositie is nog tot en met 31 maart in de bibliotheek te bezichtigen.
 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten