Bekogelen van lijn 6: Meld verdachte situaties

bus300Wijkbericht uitgegeven door de gemeente, de politie en het GVU.

De afgelopen maand hebben vandalen verschillende keren de bus van lijn 6 bekogeld met onder andere stenen. Daarbij zijn ongeveer twintig ruiten vernield, met een schade van ongeveer € 24.000. Woensdagavond 22 februari heeft GVU het vervoer naar Hoograven Zuid twee uur lang gestaakt. Als het bekogelen van de bussen in Hoograven niet stopt, zal GVU passende maatregelen moeten overwegen.

Laat het niet zover komen en help de daders te vinden. Politie, GVU en gemeente vragen u om uw medewerking: als u iets verdachts ziet, bel dan meteen 112 zodat de daders op heterdaad betrapt kunnen worden. De medewerking van u als bewoner is erg belangrijk!

Lijn 6
In de afgelopen maand hebben negen incidenten plaatsgevonden waarbij vandalen in het totaal ongeveer twintig ramen van bussen van lijn 6 hebben vernield. De schade is opgelopen tot ongeveer € 24.000; één ruit kost circa € 1200. Op woensdag 22 februari rond 21.15 uur gebeurde dit ook. GVU heeft enkele uren lang het vervoer naar Hoograven Zuid gestaakt en reed niet verder dan ’t Goylaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Tot nu toe zijn er geen gewonden gevallen. Passagiers en chauffeurs zijn wel elke keer ernstig geschrokken.

Wat kunt u doen?
Ziet u iets verdachts, bel 112 en onthoud het signalement.
Om de daders op heterdaad te kunnen betrappen heeft de politie uw hulp nodig. Daarom, ziet u iets verdachts aarzel dan niet en bel direct 112. Geef daarbij ook het signalement van de verdachten door. Als u een foto kunt maken, is de politie daar ook erg mee geholpen.

Wat kunt u doen als u informatie heeft?
Heeft u informatie over de daders of was u getuige van het bekogelen van een bus, geeft u dan uw informatie door aan de politie op nummer 0900 – 88 44. Vraag naar Wijkteam Zuid (Utrecht stad).

GVU, de politie en de gemeente doen er alles aan om het bekogelen van bussen in Hoograven te laten stoppen, zodat de bewoners van Hoograven ook in de toekomst veilig gebruik kunnen blijven maken van de bus. Daarbij hebben we uw hulp hard nodig. Dus ziet u iets verdachts, aarzel niet en bel 112. En heeft u informatie, geef het door aan de politie via 0900 – 88 44.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten