Het was een mooi plan, maar gaat niet door. Dit weekend ijspret bij de Oranjebrug? Nee dus…(IJsbaan-initiatief voor Hoograven & Rivierenwijk)

VaartseRijnSchaatsen

Snik, de traan bevriest, want een mooi enthousiast ijsbaanplan (zie twee alinea’s verder) van Edo Plantinga gaat helaas NIET door:
UPDATE 3 FEB: Helaas… kan de gemeente geen verantwoordelijkheid op zich nemen voor de tijdelijk schaatsbaan in Hoograven. Dit was een voorwaarde voor de toestemming van de eigenaar van de grond. Maar er is hoop: ik heb begrepen dat er een vergelijkbaar initiatief georganiseerd wordt op de Uithof. Zodra ik meer weet, zal ik dat hier laten weten. 

toch hulde aan de gemeente
Overigens heeft de gemeente Utrecht goed meegewerkt aan dit initiatief en het verzoek serieus genomen. Hulde daarvoor. En dan nu de schaatsen invetten, want buiten de stad moet er vast een plekje te vinden zijn (heb je een tip? Zet hem op http://sync.in/ijsbaan)”

(Op 1 februari leek het nog zo mooi:)
Aha, Koning Winter doet nadrukkelijk van zich spreken in ons land en de ijs(vrij)koorts neemt hand over hand toe (en wanneer komen de Rayonhoofden in Friesland bijeen?)

Ook Edo Plantinga, bewoner van Rivierenwijk ‘lijdt’ aan deze gezonde ijskoorts. Lees hieronder zijn gloedvolle betoog om spoedig een ijsbaan aan te leggen bij de Oranjebrug. (Voor eventuele updates: zie Edo’s site: http://sync.in/ijsbaan) (voor herkomst plaatje hierboven zie hier)

IJSBAAN IN HOOGRAVEN DIT WEEKEND: Help mee!
In Hoograven, op de kruising van de Diamantweg en Rotsoord, ligt een mooi stuk grond braak dat perfect zou zijn als instant-ijsbaan:Kwestie van wat water uit de Vaartse Rijn pompen en op laten vriezen. Help je mee? Je kunt direct in dit document meetypen, zodat we online kunnen samenwerken. Hij savet het automatisch.

WAT IS AL GEREGELD?

De eigenaar van het terrein heeft aangegeven mee te willen werken, mits de gemeente de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid hiervoor wil dragen. Bo-Rent aan de Croeselaan wil de pomp wellicht wel sponsoren. Piet Paulusma helpt ook een handje mee: komend tot en met zondag elke nacht strenge vorst!

  HOE KUN JE HELPEN?
  Er is dus eerst medewerking van de gemeente nodig.. Weinig tijd voor overleg, dus als je een goed idee hebt: gewoon doen en zet op deze pagina wat je gedaan hebt. 

  DiamantwegRotsoordSchaatsterreinVolgende stappen:
  1. Wie heeft een ingang bij de gemeente die hieraan mee wil werken? Wethouder Frits Lintmeijer (verantwoordelijk voor Hoograven) is al benaderd via Twitter (@fritslintmeijer), maar een retweet kan nooit kwaad 🙂 :https://twitter.com/#!/EdoPlantinga/status/164416994983161856. Verder is wijkbureau Zuid benaderd. Wat we nodig hebben is dat de gemeente aangeeft aan de eigenaar van de grond dat de gemeente de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op zich neemt. Eigenaar van de grond is Bouwgroep van Stiphout Edo heeft reeds telefonisch contact gehad hierover met Harold Bouwmans.

  2. De pomp moet geregeld worden bij Bo-Rent. (Edo heeft reeds medewerker Martin gesproken, moet bellen met het hoofdkantoor of ze kunnen sponsoren). Ook stroomkabels regelen (er zitten een aantal bedrijven in het pand ernaast waar wellicht stroom vandaan gehaald kan worden). Wellicht een beter alternatief is het havenbedrijf te vragen via havenmeester Jaap De Jong  030-  2866824 / 0620909275 (?)

  3. Het water moet laagje voor laagje worden opgevroren. Dit wordt gedaan door: VRIJWILLIGERS / IJSMEESTERS GEZOCHT!

  4. Promotie (Flyers in winkelcentrum Smaragdplein, scholen, ….).  Dit wordt gedaan door: VRIJWILLIGERS GEZOCHT! Online heeft Edo al e.e.a. gedaan. 

  5. Spandoeken naast de baan maken om de sponsors te bedanken. De verfwinkel aan de Rijnlaan wil wellicht verf en stucloper (als ondergrond) sponsoren. Dit wordt gedaan door: VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

  6. Iemand moet een oogje in het zeil houden als alles geregeld is. Dit wordt gedaan door: VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

  SnertZodra dit allemaal geregeld is, kunnen we nadenken over wie de erwtensoep meeneemt en wie de warme chocolademelk.

  TWITTER:
  #ijsbaanHoograven;  https://twitter.com/search/ijsbaanhoograven & https://twitter.com/#!/EdoPlantinga/status/164576618386423809

  WIE IS AL BENADERD?
  Toestemming gevraagd via wijk Zuid: zuid@utrecht.nl
  Voor nieuwsberichten: @regio_nieuws & @Wijkkrantaanzet & rivierwijker@live.nl & http://www.bvtolsteeg.nl/contact/index.html & http://www.lunetten.nl/ & webmaster@hamersplantsoen.eu

  NOG TE BENADEREN: Scholen in de buurt van de baan & http://www.wijkraadutrechtzuid.nl/

  CONTACT: Deze pagina is opgezet door Edo Plantinga, bewoner van de Rivierenbuurt. Twitter ‘m op @EdoPlantinga, mail ‘m op edo@socialzoo.nl of bel ‘m op 06 2498 1976 (overdag graag alleen urgente zaken).
  Voel  je vrij om mee te werken aan dit initiatief en om zelf wijzigingen aan  deze pagina te maken als je een nuttige toevoeging hebt! Laat dan ook hier even je contactgegevens achter.

  Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

  Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

  Sluiten