30/1 Ici Rotsoord. Vaardige handen gezocht voor beeldende auditie in het kader van Biënnale voor Social Design 2012

Ici

Designers Sophie Krier & Erik Wong zijn (kunst)curatoren van de 4e editie van ‘Utrecht Manifest biënnale voor social design’, met als titel Het Nieuwe Werklandschap. De biënnale duurt tot en met mei 2012 en heeft het karakter van een ‘ontwerpend onderzoeksproject in ontwikkeling’ waarbij de focus ligt op het het gebied Groot Rotsoord (‘Werkoord Rotsoord’) en omgeving (Utrecht Zuid)  en haar bewoners. Idealiter waaieren de projecten van deze designmanifestatie uit over de hele wijk.Zo wllen ze een soort ‘Gouden Gids’  van de buurt en wijk maken en willen daarvoor graag in contact komen met mensen uit onze wijk die iets bijzonders kunnen. Ben of ken je zo iemand? (Meer info Marijke Reuvers: info@rotsoord.nu; & www.utrechtmanifest.nl & Sophie Krier & Erik Wong)

Hieronder een oproep van Krier* en Wong voor 30 januari:

ici
In het kader van Het Werklandschap Kruist / Ici Rotsoord een onderzoeksproject voor Utrecht Manifest, Biënnale voor Social Design 2012, zoeken wij mensen die bijzondere dingen kunnen maken, en dit kunnen demonstreren in onze tijdelijke werkruimte aan de Heuveloord 140 (achter Restaurant LE:EN) op maandag 30 januari aanstaande, tussen vijf en acht uur ’s avonds.
Rond 19.00u komen er op 30/1 een ‘taxidermist‘ (beoefenaar van het opzetten van dieren* -red) en een vogelaar op bezoek. Het plan is om de handelingen van hun hobby / beroep op foto / film vast te leggen. Het wordt een eerste experiment dus verwacht vooral ‘in progress’ werk.

SophieKrierAvroKunstuurjij expert?
Ben jij een expert in het zetten van letters op papier? In het blussen van een vuur? In het repareren van een motor? In het bewerken van een bepaald materiaal? In het ordenen van een werkplek? Of in het bijeenbrengen van ingrediënten in een ultiem recept? Iedere vaardigheid is voor ons interessant, mits er iets wordt omgezet – mits er iets fysieks gebeurt, dat in beeld gevangen kan worden.

spannend avontuur
De verzamelde vaardigheden gaan we op bijzondere wijze documenteren. Op basis hiervan gaan we nieuwe productiemogelijkheden en kruisbestuivingen testen in Groot Rotsoord en omgeving. Het wordt een spannend avontuur…
(Meer info Marijke Reuvers: info@rotsoord.nu; & www.utrechtmanifest.nl & Sophie Krier & Erik Wong)

In zekere zin is Ici Rotsoord te vergelijken met een project dat in 2010 in Casablanca (Marokko) plaats vond; klik: ICI Casa, city of systems.

EstherVanDeWiel*Sophie Krier (1976) woont en werkt in (en vanuit) Rotterdam. Ze studeerde in 1999 cum laude af aan de Design Academie Eindhoven. Haar werkveld strekt zich uit in de periferie van het ontwerpvak. Schrijven, lesgeven (o.a. aan de Gerrit Rietveld Academie), verzamelen, redactie voeren, experimenteren. Lees haar bio.

designprijs
Sophie Krier is één van de 5 ‘scouts’, die ontwerpers nomineerden voor de (op 12 februari 2012 uit te reiken en behoorlijk prestigieuze) Rotterdam Designprijs
In het AVRO-tv-programma ‘Kunstuur‘ van 21 januari j.l.maakte Krier hààr drie kandidaten bekend.
(Één van haar genomineerden voor de prijs is Esther van de Wiel. Deze Esther doet met het eetbaar landschap‘-project ‘Hoe smaakt Rotsoord?’ ook mee aan de biënnale rond Rotsoord ‘Werkoord’)


Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten