Vlechten bij de Vondellaan, plaatsing geluidschermen Tolsteeg & trillen bij het Beatrixpark

Onderstaande tekst komt uit de Nieuwsflits Randstadspoor (tussen Utrecht Centraal, Tolsteeg en Lunetten) van ProRail Nummer 20, 13 januari 2012 (lees hier online):

VondellaanVlechtwerkvlechtwerk bij Vondellaan
Deze week is de aannemer bezig met vlechtwerk bij de tijdelijke bouwbrug over de Kruisvaart ter hoogte van de Vondellaan. Bij het vlechten worden staven betonijzer aan elkaar bevestigd door middel van ijzerdraad. Dit vlechtwerk wordt bevestigd in de voet van de keerwand om deze te verzwaren.
Om de deadlines te halen werkt de aannemer ook op zaterdag tussen 07.00 uur en 16.00 uur. Er wordt geen overlastvoor de omgeving verwacht.

geluidschermen Dichterswijk & Tolsteeg
Deze week is begonnen met de plaatsing van de geluidschermen bij (toekomstig) Station Vaartsche Rijn. Deze schermen worden geplaatst ter hoogte van Raadwijk. Later deze maand worden ook langs de Tolsteegflats geluidschermen geplaatst. 

intrillen damwand Beatrixpark
Het intrillen van de damwand bij het Beatrixpark is nog een week uitgesteld. Maandag 23 januari start het werk.

Opaalweg
De aannemer is druk bezig met de inrichting van het werkterrein bij de Opaalweg. Hier wordt een bouwkeet geplaatst. Het werkterrein bevindt zich binnen het bestaande bouwterrein langs het spoor.

aanlegvoorzieningen Westerkade
Maandag 16 januari start de aannemer met het aanbrengen van aanlegvoorzieningen aan de zijde van de Westerkade ten behoeve van de scheepvaart. Om de aanlegvoorziening te maken boort hij houten palen in met behulp van een kraan vanaf een boot op het water. Het boren van de palen kan trillingen veroorzaken. De boorwerkzaamheden duren tot en met vrijdag 20 januari. Na het aanbrengen van de palen worden er afrondende werkzaamheden uitgevoerd aan de aanlegvoorziening. Deze werkzaamheden veroorzaken geen trillingen. Naar schatting duren de afrondende werkzaamheden twee weken.

verkeersviaduct A27
Tussen de Nieuwe Houtenseweg en het spoor, ten zuiden van de A27 bouwt de aannemer het nieuwe verkeersviaduct. De eerste stalen brugdelen zijn op de voorbouwlocatie neergezet om te worden samengesteld. Het is de bedoeling dat de brug eind februari klaar is om te worden ingereden. Begin april wordt de brug geopend voor het wegverkeer.

(zie verder: lees hier online)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten