Bent u een (bewoners)organisatie in Hoograven eo? Ga dan op 12 januari in gesprek met (delegatie uit) de gemeenteraad

BOEXwoningenRietveldHoogravenZuidDonderdag 12 januari brengt een delegatie van de gemeenteraad een bezoek aan de wijk Zuid. De raadsleden gaan in gesprek met bewonersorganisaties uit de wijk over hun voornemens voor 2012. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in wijkbureau Zuid, ’t Goylaan 125. (Wijksite Zuid)

Verschillende organisaties uit de wijk komen de raadsleden* vertellen over hun voornemens voor 2012. De raad raakt zo goed op de hoogte wat er vanuit het perspectief van bewoners het komende jaar speelt in Zuid.
(*Die raadsleden zijn: Tim Schipper (wijkcontactpersoon, SP), Eiko Smid (CDA), Petra Pelgrum (fractiemedewerker CDA), Bert van der Roest (PvdA), René Kuijper (Groep Kuijper= voorheen TON), Arjan Kleuver (D66), David Ikkersheim (VVD), Jan Ravesteijn en Peter van Corler (GroenLinks), Vincent Oldenborg van Stadspartij Leefbaar Utrecht en iemand van de ChristenUnie.

Uit Lunetten hebben zich aangemeld de Bewonersorganisatie Lunetten (BOL) en Laat Lunetten niet Stikken.

Vanuit Hoograven zijn in ieder geval aanwezig:

Het definitieve programma voor deze avond staat vanaf dinsdag 10 januari op de website van het wijkbureau; www.utrecht.nl/zuid.


 *Actiegroep BehOUDegein maakt zich sterk voor behoud  én groot onderhoud van de (Portaal-)huurwoningen aan de Oudegeinlaan, De Wierslaan, Nijeveldsingel, Vronesteinlaan en Linschotensingel.
Woningcorporatie Portaal meent dat de woningen en de woonomgeving verouderd zijn, en erkent de klachten over over o.a kou, tocht, geluidsoverlast,  beheersproblemen en  verouderde badkamers en keukens. Doch Portaal trekt hieruit de conclusie dat “ingrijpende maatregelen (renovatie/sloop- en nieuwbouw) nodig zijn”. Om dit te realiseren bestudeert men eerst twee ‘ontwikkelopties’: 1) alles slopen en 2) “bekijken of het mogelijk is om een aantal beeldbepalende gebouwen te behouden en te renoveren” (Zie: Portaal: Veel gestelde vragen). Overigens beweert Portaal dat de actiegroep BehOUDegein ‘onvoldoende’ bewoners zou vertegenwoordigen.

OudegeinlaanSloopNieuwbouw

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten