Verbouwing Watertoren Rotsoord start halverwege 2012

SluijmerWatertorenDoorsnedeIr. Daan Briedé architect van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen, projectleider van de komende verbouwing van de Watertoren aan het Heuveloord, twitterde dezer dagen (@daanbriede) “Na lang wachten is de uitslag bekend: Wij mogen de Watertoren op Rotsoord aankopen en verbouwen. Zie het ingrijpende p…lnkd.in/CjP-Wu.

Toen het nieuws over de winnaar van de prijsvraag tot herbestemming van de watertoren vrijdagmiddag 2 december jl bekend werd, was die aankoop van de monumentale toren nog niet geregeld. (Officieel was er toen zelfs nog een korte termijn dat de concurrerende 4 deelnemers aan de prijsvraag in beroep konden gaan tegen de beslissing van de jury)

procedureel traject
Daan Briedé
vertelde onlangs dat  ‘zijn’ Architectuurbureau als uitvloeisel van de prijsvraag/gunning een voorlopig contract met de gemeente heeft getekend.
Het is niet zo dat bouwvakkers binnen enkele dagen vrolijk fluitend aan de slag gaan in de watertoren. Behalve dat het bureau zijn plan tot in de details verder uit moet werken moet er tevens nog een uitgebreid procedureel traject worden doorlopen (vergunningen, inspraak, eventuele bestemmingsplanwijzigingen, enzovoorts). Briedé verwacht dat de daadwerkelijke verbouwing halverwege 2012 kan beginnen.

(Een interessant plan -met Watertoren Rotsoord dus- van bureau Harvey Otten Architectuur Stedenbouw Breed Advies, op 19-12-11 op Harvey Ottens blog geplaatst, zorgde nog even voor lichte verwarring op de burelen van aanzetnet.nl. Echter, òmdat de herbestemmingsprijsvraag in het voordeel van Sluijmer & Van Leeuwen is beslist, is tevens de geheimzinnigheid rond àlle ingediende ontwerpen opgeheven. Misschien kan Harvey Ottens concept aangepast worden voor een àndere watertoren)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten