Liggers die nu liggen & parapluvormige kolomkoppen

(Uit de ‘Nieuwsflits Randstadspoor ProRail Nummer 19, 16/12/2011; die u overigens hier compleet kunt downloaden)

LiggersLeggenBriljantlaanAlbatrosstraatLiggers boven de Briljantlaan (spoorviaduct)
In de afgelopen week zijn over de Briljantlaan liggers geplaatst waarop het perron en de stationsdekken van Station Vaartsche Rijn (2015) komen te liggen. Met grote kranen zijn de betonnen palen van de vrachtauto’s getild en op hun plek gehesen. Vanwege de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid voor de omgeving zijn deze werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd.

21 december: 35 vrachtwagens materiaal
Deze week start de aannemer voor de bovenbouw (BAM) met voorbereidende werkzaamheden. Op woensdag 21 december worden ongeveer 35 vrachtwagens materiaal aangevoerd. Tussen kerst en Oud & Nieuw werkt de aannemer niet.

Spreekuur Vaartsche Rijn op 21 december
Sinds juni organiseren we eens in de twee weken een spreekuur ‘Vaartsche Rijn’. Dit spreekuur is bedoeld voor omwonenden en/of geïnteresseerden die vragen omtrent Randstadspoor hebben. Het spreekuur vindt op de woensdag van de even weken plaats van 15.00 uur tot 16.00 uur. Als u interesse hebt, kunt u een e-mail sturen naar randstadspoor@prorail.nl Door uw vraag van tevoren bij ons bekend te maken, kunnen we hierop antwoorden en eventuele deskundigen uitnodigen.

KolomkoppenParapluVaartscheRijnKolomkoppenArtImpVaartscheRijnparapluvormige kolomkoppen
Bij de Vaartsche Rijn plaatst de aannemer zogenoemde kolomkoppen. De kolomkoppen komen hier ter ondersteuning van de brugdekken voor het spoor en de HOV boven de Vaartsche Rijn . Het onderste deel van de kolommen bestaat uit beton. Hierop komen stalen kolomkoppen die lijken op een paraplu. De eerste drie zijn inmiddels geplaatst, maar zijn nu nog verstopt onder andere materialen.

veelgestelde vraag: waarom water in tunneltje?
Bij het tunneltje van de Laan van Soestbergen blijft water staan, is hier geen oplossing voor?
Door de werkzaamheden ligt de goot hoger dan sommige delen van de de tunnel en hierdoor kan het water niet wegstromen. De aannemer gaat de goot, die door de tunnel heen loopt, verlagen zodat het water makkelijk kan wegstromen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten