Onderhoud riool Ridderlaan

Vervangen van oude rioolbuizen

Onderdeel van het onderhoud is het vervangen van oude rioolbuizen. Jaarlijks wordt 5 kilometer riolering vervangen. Een voorbeeld van een vervangingsproject is Hoograven/Tolsteeg. De riolering is 60 jaar oud en toe aan vernieuwing. In de afgelopen jaren is de riolering in het gebied tussen de Constant Erzeijstraat, ’t Goylaan, de Ridderlaan en de Rijnhuizenlaan al vervangen (fase I en II). Vanaf september 2011 gebeurt dit in Hoograven Noord tussen het Ridderplantsoen en de Turkooislaan (fase III ).De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer een jaar. In de jaren daarna wordt in noordelijke richting verder gewerkt (Tolsteeg).IMG_9422kl

Afkoppelen

Tegelijkertijd met het vervangen wordt het riool afgekoppeld. Hierbij komen er in plaats van de oude buis twee nieuwe buizen. De ene buis brengt het afvalwater naar de zuivering, de andere buis zorgt ervoor dat het hemelwater wordt afgevoerd naar de vijver bij het Ridderplantsoen. Het scheiden van de twee waterstromen, ‘schoon’ hemelwater en ‘vuil’ afvalwater, heet afkoppelen. In de straten wordt ook waterpasserende verharding gelegd. Dit zijn stenen met een extra brede voeg. Door deze voegen spoelt regenwater makkelijk de bodem in.

Grondwater

Ook de afvoer van overtollig grondwater wordt verbeterd om grondwateroverlast te voorkomen. Daarom wordt naast het riool een drain aangelegd. Tevens wordt op enkele plaatsen de storende kleilaag doorboord, waardoor het overtollige grondwater beter kan wegzakken.IMG_9416kl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten