Tolsteegse vinoloog (be)proeft wijn & geluk in Watertoren en op De Boo-nieuwbouwterrein

BooterreinWatertorenAlexanderOp de grote foto ziet u het  noordelijke uitzicht vanuit de Watertoren aan het Heuveloord. Links de Vaartse Rijn en rechtsmidden de in 2012 te slopen loods van (voorheen) Ameide-Trip op het (voormalige) De Boo-terrein; alwaar projectontwikkelaar Jebber starterswoningen en bedrijfsruimtes gaat realiseren. Jebber wil in eerste instantie modelwoningen en tijdelijke commerciële ruimtes bouwen.

AlexandervanderLinde5De maker van de foto is, de vlakbij in Tolsteeg woonachtige, vinoloog en liquorist Alexander van der Linden, die op 1 juni 2011 met zijn bedrijf Kwestie van Smaak (wijn- en whiskyproeverijen en -workshops) startte.
Op donderdag 8 december organiseert Alexander in de Watertoren een wijnproeverij (aanvang 19.30u) voor (op last van de brandweer maximaal 37) mede-leden van HOTZO (ZZP-netwerk Utrecht-Zuid). De watertoren heeft nu geen verwarming; jassen aanhouden dan? Van der Linden: “Dat klopt. Wij denken het probleem te verhelpen met heaters. En dikke jassen nemen we ook zeker mee”.

veranderende buurt
Alhoewel Van der Linden zichzelf voor zijn werk uitzendt door het hele land, blijft hij voor wonen & werken ook graag in zijn veranderende buurt. Medio 2012 hoopt hij met Kwestie van Smaak een pand (met uitzicht op de Watertoren) op het De Boo-terrein* te betrekken. Hij raakte vanaf het begin geïnteresseerd in de plannen van Jebber en deed bijvoorbeeld op 28 september ook mee aan een ronde tafelbijeenkomst over de ontwikkeling van locatie Briljantlaan 5 (ex-De Boo-terrein*).

Ondertussen wachten Jebber, Alexander van der Linden en andere potentiële gebruikers/bewoners van het Jebber-terrein met smart op goedkeuring en vaststelling van het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen locatie De Boo door de gemeenteraad (medio december 2011). Daarna kan de sloop van huidige opstallen en daarna nieuwbouw beginnen. (*En zou men al een leukere nieuwe naam voor het nieuwbouwsubwijkje bedacht hebben?)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten