Buiten woei de wind. Van tent tot tent achter wethouder Isabella aan door Hoograven (7/12)

IsabellaAarsman7decEARuigJawel, er stond woensdagmiddag 7 december een partytent (met daaronder een mobiele keuken en een tafel met thee, baklava en krentencake) binnen in het (rol)trappenhuis van de bibliotheek aan het Smaragdplein. Buiten woei de wind en Wethouder Gilbert Isabella was in aantocht om in een half uur een foto-expositie te openen en met buurtbewoners te babbelen.

andere tent
(Later die middag zou Isabella zich melden in alweer een àndere tent, aan de Wijnesteinlaan, om ceremoniele startsein-handelingen (met balonnen) te verrichten voor nieuwbouwcomplex ‘De Gravin’)

(In de biebhal was ook een man die de persoon achter een politiebericht bleek te zijn.“En mijn honden deden niets..Soms als ik hoofdpijn heb, denk ik nog terug aan de stompen, die ik toen opliep”, aldus het slachtoffer van mishandeling in de wijk.)

flair
Daar arriveerde de wethouder (sinds 11 november) in de bieb. Met flair bediende hij het selecte gezelschap dat voor hem en de expo kwam. Veel bekende gezichten die men vaker ziet bij evenementen en wethouder- en raadsleden-momentjes in de wijk. Tussendoor baanden zich leeslustige biebbezoekers een weg naar de roltrap. Het gezelschap ging de (rol)trap op, boven waren nog meer koekjes, en weer omlaag om afdalend de fraaie foto’s van Ruth Catsburg te bekijken en bespreken.

IsabelllaOpTrapBiebExpo7decmuziektentplan
Daarna was er nog even tijd voor een paar buurtsprekers, zoals Coby van Ouwerkerk, die het over haar gestaag vorderende muziektentplan voor het Tolsteegplantsoen had. “We hebben een bedrijfsplan en een beheersplan geschreven. In samenwerking met o.a. het Hoogravens Belang willen we een aantal muzikale optredens per jaar ograniseren. Maar er moet nog geld gevonden worden voor het onderhoud”, aldus Coby. Isabella: “U kijkt mij verwachtingsvol aan, zal ik dit inbrengen in het College van B&W?”. De wethouder omarmde het muziektentplan onmiddellijk, met Van Ouwerkerk er (letterlijk) bij.

De beheerder van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord, Angelique Jacobs, vroeg aandacht voor haar theehuisproject, waarvoor weldra, met dank aan de Keukenkampioen, een nieuw keukenblok wordt geplaatst. Daarna sprak Herman Aarsman van Wijkvereniging Hoogravens Belang; die vertelde dat zijn vereniging a.s. april 75 jaar bestaat. Het HB (tevens partner van het muziektentplan)  is op zoek naar betaalbare opslagruimte voor de spullen die men bij evenementen gebruikt.

fiets staat klaar
Daarna moest Gilbert Isabella er snel vandoor, richting Wijnesteinlaan, waar de ‘Gravin’ wachtte. “Was vanmiddag zeker te kort maar gelukkig zal het hier niet bij blijven. Kom zeker terug. Wel mooie foto’s van mooie wijk” twitterde hij aan @WijkrantAanzet. en: “ondanks strak schema wel paar korte en leuke gesprekjes met paar bewoners. Fiets staat klaar voor volgend bezoek.Tot snel!”

BalonnenMarjoleindeVrieslaatste stukje Mitros
O.a. langs de gevaarlijke oversteekplaats op de W.A. Vultostraat bij de Sint Jan de Dopersschool, fietste verslaggever dezes door weer & windkracht & door de blubber van het “laatste stukje Mitros dat in Hoograven gebouwd gaat worden” (tegenover winkelcentrum Hart van Hoograven) naar wederom een tent met weer hapjes, drankjes en mensen.
De ballonnen hingen al klaar, vanwege het officiele startsein voor het realiseren van 93 woningen en ruimtes voor CJG Utrecht-Zuid, Wijkbureau Zuid en de welzijnsorganisaties Portes en Stichting JoU (jongerenwerk).

WKO-systeem
Een ‘gastvrouw op locatie’ deed luchtige geestige gesprekjes met o.a. wethouder Isabella (“er gebeuren in deze krachtwijkprachtwijk fantastische dingen”), Mitros-directeur Karen Verdooren (“duurzaam en zuinig warmte-koude-systeem”, “sommige destijds gedwongen uitgeplaatste bewoners keren hier terug” en “net prestatieafspraak** gemaakt met gemeente”) en een dame die destijds weg moest, uit haar te slopen woning elders in de wijk,  en in 2013 na 15 jaar Kanaleneiland “eindelijk” terugverhuist naar Hoograven.

helmen
Daarna was het voor de wethouder en een aantal helpers: symbolische gele bouwhelmen op en rubber laarzen aan Gravin7decBalonnenRuigvoor de, in Hoograven al zeer populaire, balonnen-ceremonie. Die vlogen door de harde wind pijlsnel richting Lunetten.

groene lichten
Bij de invallende schemering floepten toen, zoals sinds kort elke avond, op vier hoeken van het bouwterrein felle groene lichtmasten aan. Dit fenomeen is niet onopgemerkt gebleven bij buurtbewoners. Een dame van Mitros legde uit dat deze (kleur) lichten de meest optimale beelden opleveren voor de bewakingscamera’s. Inbrekende onverlaten zijn derhalve gewaarschuwd.

(**Begin december hebben wethouder Isabella en de directeuren van vijf woningcorporaties hun handtekening gezet onder de nieuwe set van samenwerkingsafspraken tussen corporaties en gemeente. De afspraken gaan over de doelen die men met elkaar wil bereiken de komende jaren op het gebied van wonen en huisvesting. De onderliggende documenten zijn gebundeld in het boekje ‘Bouwen aan de Stad’ dat begin 2012 verschijnt in een oplage van 400 exemplaren.)

(Op een Mitros-folder over ‘De Gravin’ bleek een foto van Ruth Catsburg te staan: de bovenste hier, waarmee het cirkeltje van deze middag rond was)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten