Maak (7/12) kennis met nieuwe wethouder Isabella in bieb in bruisende en borrelende bijna ex-krachtwijk Hoograven

isabellaDe nieuwe wethouder Gilbert Isabella (opvolger van Harrie Bosch) gaat zijn ‘kennismakingsronde’ langs de zgn krachtwijken (-waar Hoograven overigens vanaf 2012 niet meer bijhoort-) starten in de (afbouw-)krachtwijk Hoograven.

Op woensdag 7 december tussen 15.30 en 16.00 in de Bibliotheek Smaragdplein wil Isabella met bruisende buurtbewoners praten. En passant zal hij een foto-expo van Ruth Catsburg over Hoograven officiëel openen.

spreekhalfuur
Een kans dus om de wethouder in de bieb gedurende een half uur (..) aan te spreken, vragen te stellen en blijheid en/of ongenoegen over wijkzaken met hem te delen. “Laat ons even weten of je hier gebruik van wilt maken”, vraagt Freerk Veldkamp, Coördinator Briljante Ideeën Hoograven,Wonen & Milieu bv, “Dan zorgen we dat je hiervoor ook de ruimte krijgt krap schema

Hierna gaat wethouder Gilbert, haasje repje met gezwinde spoed, naar de Wijnesteinlaan om daar, samen met de directeur van Mitros, om 16.15u, een officieel startsein te geven voor de nieuwbouw, ‘De Gravin’, aan de ’t Goylaan-zuidzijde. Is dat niet een ietwat krap schema? “De wethouder heeft het héél druk”, aldus gemeentelijke kringen rond Isabella, “zijn agenda is niet van elastiek. Maar hij hoopt zo toch een indruk te krijgen over wat er speelt in Hoograven”.

bruisende briljanten
In zijn Briljante Ideeën-nieuwsbrief van november (zie hieronder) ziet bovengenoemde Freerk Veldkamp veel stoom, gisting en gebruis. Dat is  beeldspraak voor opborrelende (=wederom beeldspraak) voor, al dan niet door adviesteams en wijkbureau uit ‘stakeholders’ getrokken, spontane bewoners-ideeën voor de openbare ruimte.

Briljante IdLogo

0aLydiaKettingRollatorRoute3FilmpjeRollatorroutes
Zo lijkt de de uitvoering van twee rollatorroutes, waar huisarts Lydia Ketting (praktijk Detmoldstraat) al jaren mee loopt te leuren (zie pagina 1 hier) en waarvoor schoolkinderen al bankjes hebben ontworpen, daadwerkelijk ‘op stoom’ te komen! (Zodat Dokter Ketting zich kan concentreren op de totstandkoming van het nieuwe gezondheidscentrum (naast Nieuw Plettenburgh aan de Rijnhuizenlaan, waar men al bijna 12 jaar met smart op wacht.)
Verder worden wederom de ‘pareltjesbuurtmoestuinplannen & muziektent & fietslessen & buurtbezemkasten & buurtbios & historische route genoemd.)

BriljantIdeeNovPDF

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten