Nacht 4/5 dec.: geluidsoverlast door draaiende machines in Tolsteeg/Bokkenbuurt. Bouwverkeer op de Robijnlaan tegen afspraak?

De tekst hieronder komt uit de Nieuwsflits Randstadspoor ProRail; Nummer 18, 2 december 2011 (zie ook: Randstadspoor CS-Vaartsche Rijn-Lunetten Documenten)

BouwwerkzProrailNachtwerkzaamheden 4/5 december
Op 4 december ’s nachts (23.30 uur tot 05.30u) wordt gewerkt tussen de Bleekstraat en de Opaalweg aan het inspectiepad langs het spoor. Dit gebeurt met kranen op werkwagens voor op het spoor. Het pad is nodig om het spoor te inspecteren en biedt reizigers een veilige vluchtweg. Dit werk kan alleen ’s nachts worden uitgevoerd omdat de bovenleiding dan spanningsloos is en er geen treinen rijden. Dit zal overlast geven. Er zal veel personeel aanwezig zijn om dit werk te maken.
Er wordt gewerkt aan kabels langs het spoor zodat het inspectiepad vrij is van obstakels. Dit zorgt voor geluidsoverlast door draaiende machines.

Nachtwerkzaamheden 11/12 december
In de nacht van zondag 11 op maandag 12 december wordt van 24.00 tot 06.00 uur grind gelost in het spoor tussen Utrecht-Lunetten. Tussen de loopbrug van Heijmans en het station Lunetten wordt in het kader van onderhoud extra grind gestort en
verdeeld. Dit zorgt voor geluidsoverlast.

Veelgestelde vraag: Is het vele bouwverkeer op de Robijnlaan niet tegen de afspraak?
ProRail heeft intern gekeken of elke bouwmanager, die werkt aan Randstadspoor, op de hoogte was van de afspraak die is gemaakt omtrent het gebruik van de Robijnlaan voor bouwverkeer. Het bleek dat de bouwmanager, en daardoor de betreffende hoofd- en onderaannemer die werken aan en rondom station Utrecht Lunetten, niet op de hoogte waren van de gemaakte afspraak. De chauffeurs van zowel de hoofd- als de onderaannemer zijn geïnstrueerd om een andere route te volgen conform de afspraak.Bouwverkeerd

Kapotte bovenleiding overgang Mereveldseweg
Afgelopen dinsdag 29/11 vroeg in de ochtend is de bovenleiding kapot gereden bij de overgang Mereveldseweg door een menselijke fout. Vanwege de veiligheid en hoge voltages heeft ProRail direct de overgang afgesloten. Er liggen bovenleidingstroomkabels op de rails. Het is levensgevaarlijk om in de buurt te zijn, omdat die kabels met hoge voltage los liggen. De aannemer heeft medewerkers ingezet om het
fietsverkeer vanaf voorplein Lunetten om te leiden.

Bomenkap voor komst tramlijn naar Uithof
De gemeente bereidt de HOV-baan voor en kapt bomen. Onder andere langs de Adema van Scheltenbaan en ter hoogte van de Pelikaanstraat worden de komende weken geselecteerde bomen weggehaald. Voor grote bomen worden hoogwerkers gebruikt. De overlast is beperkt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer en voor het parkeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht via telefoonnummer 030 – 286 00 00 of via uithoflijn@utrecht.nl.

Afsluiting van Albatrosstraat/Briljantlaan (zie ook hier op aanzetnet.nl)
De aannemer plaatst ‘s nachts liggers (23 meter) tussen de Vaartsche Rijn en de Briljantlaan. Deze liggers vormen de ondergrond van het nieuwe spoordek en perrons van de halte Vaartsche Rijn. In totaal worden ongeveer 18 liggers met vrachtwagens aangevoerd. Daarna worden de balken met een kraan op zijn plaats gehesen boven de Briljantlaan. De Albatrosstraat wordt in verband met deze werkzaamheden afgesloten voor alle wegverkeer van dinsdag 13 december vanaf 24.00 uur tot woensdag 14 december 06.00 uur en van woensdag 14 december van 24.00 uur tot donderdag 15 december 06.00 uur. Om zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken worden de werkzaamheden in de Albatrosstraat ’s nachts uitgevoerd. Het verkeer wordt omgeleid via de Waterlinieweg. Tevens zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer ter plaatse te begeleiden. Er wordt minimale geluidsoverlast en lichtoverlast verwacht.

ProRailNieuwsbrief

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten