Bieb Utrecht: nieuwe service, nieuwe tarieven in 2012

BiebHoograven2011De Utrechtse bibliotheken, dus ook die op het Smaragdplein 100 (boven de Lidl), bieden in 2012 nieuwe services en hanteren andere tarieven. Hieronder het persbericht hieromtrent:

De Bibliotheken in 2012: nieuwe service, nieuwe tarieven
Met ingang van 1 januari 2012 bieden de Bibliotheken in de provincie Utrecht hun leden extra service. De nooit meer te laat-service wordt gratis voor alle leden, ‘sprinters’ worden gratis bij het standaardabonnement en tussendoor opzeggen wordt makkelijker. Tegelijkertijd worden de tarieven aangepast aan het huidige prijspeil, na twee jaar gelijk te zijn gebleven.

Meer service
In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de Bibliotheek Utrecht. Zo vindt de klant in alle vestigingen een uitgebreide dvd-collectie en is de Centrale Bibliotheek nu elke zondag open. Met ingang van 2012 biedt de Bibliotheek de Nooit meer te laat-service gratis aan. Voorheen kostte dit €7,50. Wie zich daarvoor opgeeft ontvangt een e-mail ter herinnering, zodat materialen op tijd kunnen worden verlengd (indien mogelijk), of teruggebracht om boete te voorkomen. Leden met een standaardabonnement lenen vanaf 2012 gratis actuele bestsellers, genaamd ‘sprinters’. Leden met een klein abonnement betalen nog steeds €1,00 per sprinter. Leden die langer dan een jaar lid zijn kunnen hun abonnement met ingang van 2012 gedurende het hele jaar opzeggen. Het bedrag voor de resterende maanden wordt teruggestort met aftrek van administratiekosten.

Nieuwe tarieven per 2012
De Gemeente Utrecht geeft per inwoner meer subsidie aan de Bibliotheek dan de gemeentes in de rest van de provincie. Het tarief voor de inwoners van de Gemeente Utrecht is daarom lager. Het standaardabonnement met automatische incasso kost €41,00 voor inwoners van de Gemeente Utrecht en €45,50 voor inwoners daarbuiten. Met een standaardabonnement kan men jaarlijks een onbeperkt aantal materialen lenen, gratis reserveren en gratis onbeperkt internetten.

Het kleine abonnement met automatische incasso kost €24,00 voor inwoners van de Gemeente Utrecht en €25,50 voor inwoners daarbuiten. Met een klein abonnement leent men 20 materialen per jaar gratis en kan men 30 minuten per dag gratis internetten. Een acceptgiro in plaats van automatische incasso kost de klant jaarlijks €2,50 administratie. Tot 18 jaar blijft het abonnement gratis.

Geld besparen?
Het lidmaatschap van de Bibliotheek bespaart geld. Voor de prijs van twee of drie boeken leent iedereen die lid is een jaar lang alles wat hij of zij maar wil. Bovendien hebben de Bibliotheken heel veel abonnementen op populaire kranten en tijdschriften die men ter plekke kan lezen. Lid worden van de Bibliotheek is juist in deze tijd een verstandige keuze. Meer informatie over voorwaarden op: www.bibliotheekutrecht.nl

Een democratische samenleving kan niet zonder goed geïnformeerde burgers en daar leveren de voor iedereen toegankelijke Bibliotheken een belangrijke bijdrage aan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten