Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen wint competitie voor herbestemming van de Watertoren aan het Heuveloord

WaterentorenTedZECCtweetAnd the winner is:…… Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen. Proficiat!. Dit bureau mag het markante, 37 meter-hoge, monument aan de Vaartse Rijn, de Watertoren (uit 1906), naar eigen ontwerp verbouwen en herbestemmen.

Op vrijdagmiddag/avond 2 december werd (eindelijk) bekend dat het (aan de Kerkstraat 21 gevestigde) Utrechtse Architectuurbureau de winnaar is van de competitie voor herbestemming (die in oktober 2010 begon).
Er kwamen omstreeks 26 inzendingen op de prijsvraag, waaruit er 6 werden geselecteerd.SluijmerVanLeeuwenMedewerkers

Aanvankelijk was het de bedoeling dat in juli 2011 de definitieve winnaar bekend zou worden. Maar dat werd dus bijna een half jaar later. Maar genoeg gezeurd over die procedure; want Rotsoord krijgt er een herbestemde ‘hotspot’ bij in de nabije toekomst .

voorheen geheim
En wat behelst het Watertoren-project van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen? (Update 5 december: Vernieuwde Watertoren Rotsoord straks mét lift tot op het dakterras (37 m) permanent publiek toegankelijkDat was op 2 december nog niet duidelijk. (Toen stond het tot voor kort geheime project nog niet op de site van het bureau). Ongetwijfeld pakken de gemeente (nu nog eigenaar van de watertoren) en het Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen” binnenkort wel uit met persberichten hieromtrent. 

(“Het bureau is o.a. befaamd door dit bijzondere pand).
(Michael van Leeuwen van Architectuurbureau S & v  L is lid van de programmaraad van het Utrechtse Architectuurcentrum Aorta, dat  o.a. rondleidingen door Rotsoord organiseert).

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten