Rotslab voor Rotsoord: ‘de ambities zijn groot en het doel is duidelijk’

RotslabLogoAllerlei ontwikkelingen op het hotspot Rotsoord(-gebied).
Dezer dagen wachten we in spanning op de bekendmaking wie de Watertoren mag herbestemmen.
In diezelfde watertoren wordt op 8 december wijn geproefd..
Op dezelfde dag 8/12
.wordt ook nog, in de Pastoe-fabriek, Rotsoord tot Werkoord verklaard.
Op 28/11 werd in Restaurant LE:EN de Stichting Rotsoord Nu opgeheven.

En hedenochtend (1/12/11) meldde zich per mail: Jeppe den Uijl van het nieuwe ambiteuze, één maand oude, initiatief RotsLab. (stichting in oprichting). Hieronder Jeppe’s verhaal integraal:

HotspotRotsoordOngeveer een maand geleden hebben een aantal organisaties en individuen de handen ineen geslagen om een gezamenlijk initiatief op Rotsoord te realiseren. De naam van dit initiatief is RotsLab’.

labomgeving
Deze gedeelde labomgeving moet ruimte en faciliteiten bieden voor ontwerpers, makers en ondernemers in de creatieve- en culturele sector, studenten, leerlingen en iedereen met een creatief idee of product die op zoek is naar faciliteiten om hieraan uiting te geven. RotsLab verbindt reeds gevestigde organisaties (bedrijven, instellingen en scholen) op Rotsoord, nieuwkomers en buurtbewoners.

De ambities zijn groot en het doel is duidelijk: : Een publiek toegankelijke ruimte voor interdisciplinaire samenwerking tussen bedrijven, creatieve makers en onderwijs op het gebied van open design, digitale fabricage, ondernemerschap en innovatie. RotsLab is een combinatie tussen Fablab (www.fablab.nl), een onderwijsprogramma, ruimte voor werkplekken en een evenementenprogramma.

RotsLab zoekt partners!
Inmiddels hebben zich diverse organisaties geïnteresseerd getoond in onze plannen. De gemeente is ook enthousiast en er staan gesprekken gepland met de wethouder ruimtelijke ordening en de wethouder cultuur.

Uitgaande van een eenvoudige keten van – onderzoek – ontwikkeling – productie – distributie – presentatie, dekken de samenwerkende partners achter het RotsLab-initiatief alle schakels. In de keten onderscheiden we verschillende functies: labs, producenten, ondernemers, scholen, presentatie instellingen en festivals. Om dit initiatief te realiseren zoeken we momenteel partners die passen binnen de voorgestelde keten. Een actieve bijdrage biedt de volgende mogelijkheden:

  • Deelname in de stichting RotsLab i.o.
  • Open en vrije toegang tot alle ruimtes en faciliteiten
  • Het organiseren van eigen evenementen binnen het publieksprogramma
  • Deelname in gezamenlijke subsidieaanvragen bij lokale, regionale, landelijke en Europese overheden en regelingen
  • Directe toegang tot het platform waar vraag en aanbod van de partners bij elkaar komen
  • Programmatische samenwerking met de partners
  • Een rol in de verdere exploitatie van ruimte, faciliteiten en diensten van RotsLab

Kortom, RotsLab biedt zeer gunstige perspectieven voor haar partners. Bent u geïnteresseerd en wilt u zich registreren als partner dan vragen wij u om uzelf en uw organisatie aan te melden op de website www.RotsLab.nl

gemeente overtuigen
Registratie is kosteloos, vrijblijvend en u kunt later beslissen hoe u een bijdrage wilt vormgeven en welke rol u voor uw organisatie ziet. Op deze manier hopen we een sterk consortium aan partners op te bouwen. Op 9 december 2011 sluiten we de registratie en zullen we met de lijst ingeschreven partners allereerst de gemeente overtuigen van de meerwaarde van ons gezamenlijke initiatief. Met ondersteuning vanuit de gemeente Utrecht zullen we actief met de partners aan de slag gaan om in 2012 de ambities te realiseren.

We hopen dat u meedoet en we kijken uit naar toekomstige samenwerking.
Met vriendelijke groeten,
Keimpe de Heer, Bas van Abel en Jeppe den Uijl
Meer informatie? Ga naar www.rotslab.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten