Rotsoord Toen

IMG_5332RotsoordNuLogoDe Stichting Rotsoord Nu heeft gedurende vier jaar, tot en met 2011, culturele activiteiten op Rotsoord georganiseerd. De stichting  werd op verzoek van de gemeente opgericht  om het het gebied Rotsoord meer bekendheid te geven. De stichting organiseerde activiteiten met, voor en door de bewoners.

(Greep uit door Rotsoord Nu geroganiseerde activiteiten -klik op links-:
Expo ‘Overbodig‘; Midzomernachtfeest; Expo ‘Uit de hoogte‘; 2e Rotsoord Mysterie; Theatrale speurtocht; Kudde schapen met rasta-dreadjes in Watertoren ; 1e Rotsoord MysterieRotsoord Gameoord; Watertoren als locatie voor (solo) performances; filmpje er was meer..)

CelloconcertElskeTinbergenXafscheid
Maar het is altijd de bedoeling geweest dat de stichting een tijdelijk project was. En zo kon het gebeuren dat Rotsoord Nu op 29/11 een afscheidsborrel hield (“voor iedereen waarmee we hebben samengewerkt“)  om haar opheffing te ‘vieren’ (in restaurant LE:EN tussen Toonkamer en Watertoren)

rotsoordgame“Wij hadden ten doel om dit bijzondere stukje stad onder de (culturele) aandacht te brengen. Bij aanvang waren er vooral plannen om het terrein te ontwikkelen tot een culturele hotspot, aldus directeur Marijke Reuvers. “Maar de uitvoering ging minder snel dan wij hadden gehoopt. De crisis gooide vervolgens zijn vertragend roet in het eten en even zag het er naar uit dat alles stil lag”.

op stoom
Nu, eind 2011, begint de ontwikkeling van Rotsoord flink op stoom te komen LE:EN werd geopend. Het restaurant kreeg een groot terras dat het gebied ontsluit, zoals alleen terrassen dat kunnen. De watertoren krijgt een spannende bestemming. Het Utrecht Manifest bouwt aan een prachtig onderkomen naast LE:EN, er worden bijeenkomsten van HOTZO gehouden, en er is ook een maandelijkse design avond”, aldus Marijke Reuvers. Ze blijft nog een poos actief in de wijk, voor Utrecht Manifest en voor de Vrede van Utrecht.

mysterie

toren
(Reuvers had ook een plan ingediend voor de competitie voor herbestemming van de Watertoren. Haar plan werd met nog 5 andere geselecteerd voor verdere uitwerking; maar ze trok zich na selectie alsnog terug. Op de gezellige bijeenkomst in LE:EN 29/11 werd vernomen dat de uiteindelijke winnaar, van de ‘race’ naar gunning om de watertoren te mogen verbouwen en exploiteren, nu heel spoedig bekend wordt gemaakt…)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten