93 Nieuwe appartementen (‘De Gravin’) t.o.v. winkelcentrum Hart van Hoograven (en klaar in 2013) gaan hartje zomer 2012 in de verhuur

HartvanHoograven3GeestenWoningcorporatie Mitros maakte op 28/11 aan  potentiële huurders bekend dat de 93 sociale huurappartementen, die sinds begin november worden gebouwd aan de zuidzijde van de ’t Goylaan (t.ov. winkelcentrum Hart van Hoograven), naar verwachting  in juni/juli 2012 worden aangeboden in de woonkrant.

(Update 31/8: 2012: “Onlangs is het volgende aan dit project gewijzigd: De start verhuur is uitgesteld. De woningen worden 28 september 2012 aangeboden via woningnet.” aldus Mitros)

Vanaf dan worden dan dus ook de ‘witte geesten’ (op de ‘artist impression’ van de nieuwbouw hierboven) echte mensen van vlees & bloed.. De verwachte oplevering zal plaatsvinden rond begin 2013.

Gravin
De bouw van de ‘Gravin’, zoals het uit twee gebouwen bestaande complex is gedoopt, vervangt 72 sociale huurwoningen en 12 winkels aan de ’t Goylaan, die in 2010 gesloopt zijn.

BalonnenMarjoleindeVriesDe begane grond en 1e verdieping van de twee gebouwen in aanbouw zijn gereserveerd voor maatschappelijke voorzieningen:

gebouw I
In gebouw I (op de hoek met de Wijnesteinlaan) komen het nieuwe gemeentelijke wijkbureau en het Centrum Jeugd & Gezin (CJG); met daarboven, 3e tm 6e etages: 38 appartementen.

gebouw II
In gebouw II komen welzijnsorganisatie Portes en Stichting JoU  (jeugdwerk); met daarboven, 3e tot 6e etages: 55 apartementen.

  • De woonoppervlakte van de 93 woningen, 2 of 3 kamer, zal plm. 85 m2 zijn. De kale huurprijs (excl. servicekosten of evt. huursubsidie) zal (onder voorbehoud) circa € 550 p.m. bedragen. Bij elke woning hoort een halfondergrondse berging.
  • De appartementen worden voorzien van een ‘duurzaam karakter’ dmv de beglazing, gebalanceerde ventilatie en WKO-systeem (warmte-koudeopslag)
  • Op het binnenterrein komt een openbare parkeerplaats, gegarneerd met ‘veel groen’ 

(Bekijk het project op de website van Mitros.) (Zie ook: Laatste deel nieuwbouw Hart van Hoograven van start & (onderste deel van: Buiten woei de wind. Van tent tot tent achter wethouder Isabella aan door Hoograven (7/12))

 

(Zie ook: ’t Goylaan ooit)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten