Géén teer meer, maar vetplantjes. De VvE Barnsteenlaan legt een milieubewust dak aan

BarnsteenlaanFlatDe Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex aan de Barnsteenlaan start eind november met de aanleg van een Groen Dak. Dit duurzame initiatief komt niet alleen het milieu ten goede, het bespaart de bewoners van het complex op lange termijn ook kosten. De gemeente Utrecht steunt het initiatief en verleent de VvE een subsidie voor de aanleg van het dak.

De flat aan de Barnsteenlaan krijgt een groen dak van bijna 800 m2. Dit dak gaat langer mee dan het huidige teerdak en draagt bij aan demping van de temperatuur in de zomer. Een Groen Dak heeft ook een positief effect op de omgeving. Zo wordt regenwater door het dak opgenomen en zorgt dus voor minder belasting van de riolering. Het brengt groen in de stad op onbenutte plaatsen en draagt bij aan meer biodiversiteit in de stad. Om die redenen verleent de gemeente Utrecht subsidie op de aanleg van het dak.

vetplantjes
Het duurzame dak wordt in de week van 28 november aangelegd door een gespecialiseerd bedrijf. Het dak bestaat uit verschillende soorten vetplantjes (sedum) en diverse lagen om water en aarde vast te houden. In het voorjaar van 2012 zal het sedum in bloei staan....

(Naast de aanleg van het dak onderneemt de VvE van Barnsteenlaan 25-63II meer milieubewuste initiatieven. Zo wordt in de gezamenlijke binnentuin geen gif gebruikt en wordt de tuin op een natuurvriendelijke manier ingericht en onderhouden. Daarnaast worden de openbare ruimten in het gebouw gereinigd met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. )

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten