Buurtmoestuinen overal in Utrecht in opkomst; en in Hoograven onstaan ook mooie plannen

BuurtMoestuinPlaatjeBriljantIdeeBoekjeBuurtMoestuinTekstBriljantIdeeBoekjeIn heel Nederland (en Vlaanderen) duiken, in woonwijken tussen de bebouwing, gemeenschappelijke (moes)tuinen op; vaak idealistisch geïnspireerd teneinde ‘de sociale cohesie te bevorderen’. Google maar op (bijvoorbeeld) ‘buurttuin(tjes)’, ’tuin(ier)en tussen flats’ of ‘moestuintjes tussen flats’.

Ook in Hoograven/Tolsteeg, cq Utrecht Zuid, zijn er buurttuinen en worden er nieuwe gepland (al dan niet geïnitieerd door ambtenaren of buurtbewoners, al dan niet in het kader van ‘Briljante Ideeën‘, ‘Hoograven in de Lift‘ of ‘Wijkgroenplannen‘.
Er zijn 4 projecten gestart bij Huize de GeerlaanWickenburglaan, Oudegeinlaan/Nijenveldsingel, Ridderplantsoen/laan en een ‘eetbare binnentuin’ voor Woonzorgcentrum Tolsteeg

MoestuinenVancouverdreefFotoEllenAlzer

(Klik ook op de links hieronder)

Bewonersavond over groene plannen voor de wijk (14/6 2011)

Moestuinen tussen de flats? Leuk!!!! (10/6 2011)

Rijp en groen in woonzorgcomplex Tolsteeg (26/5 2011)

Stichting Stadslandbouw Utrecht (ondersteunt buurtmoestuinen in oprichting in Hoograven) (26/5 2011)

“Voor goede ideeën is er altijd geld”, aldus wethouder de Rijk over bewonersideeën voor de openbare ruimte in Hoograven (11/5 2011)

Wijkgroenplannen? Nooit van gehoord

Buurtmoestuinen in Nederland

Samen werken aan voedselproductie en buurtmoestuinen in  Utrecht

Eetbaar Utrecht; voedsel voor samenwerking in Utrecht

Moestuin bindt buurt (Trouw)

De Wilgenhof is een biologische tuin in de wijk Majellapark / Lombok

Project buurtmoestuin in hart Voordorp

GroenBinnenterreinDiscussieavond21NOVWijkgroenplan Zuid 21-06-2011
Op basis van input van bewoners maakt de gemeente dit jaar een wijkgroenplan voor Utrecht Zuid. Op dinsdag 14 juni was hiervoor een drukbezochte inloopavond op Wijkbureau Zuid met een presentatie door projectleider Barbara Rijpkema.  
Het wijkgroenplan bestaat uit een lijst met projecten die bijdragen aan de toename van het groen, de verbetering van de kwaliteit van het groen of een verbetering van toegankelijkheid van het groen in de buurt. Het zijn allemaal projecten die door de bewoners zijn aangedragen. Minstens één project moet dit jaar al worden uitgevoerd. De overigen kunnen verspreid over de komende twee tot drie jaren worden gerealiseerd. Hiervoor is € 420.000 uitvoeringsbudget. Meer informatie: www.utrecht.nl/wijkgroenplannen.

GroenHoograven

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten