U leest het goed: basisschool De Hoge Raven voert een (gezond) ‘GRUITbeleid’

GezondFruitGezondGewichtLogoUit de Nieuwsbrief november van Openbare Basischool De Hoge Raven (tijdelijk gevestigd op Pagelaan 1)

Uitbreiding gruitbeleid
Al een paar jaar eten de kinderen en de leerkrachten tijdens de pauze van 10.00 uur op woensdag fruit/groente (gruit). Aangespoord door de campagne van de gemeente en de GG en GD willen wij als school graag mee werken aan het bevorderen van een gezonde levensstijl van kinderen. Daarom gaan we met ingang van woensdag 2 november iedere dag fruit en groente eten.

FruitbeleidActieOvervechtRindaBestenfruitig
Woensdag 2 november t/m vrijdag 4 november krijgt uw kind fruit van school. U hoeft uw kind dan dus nog geen fruit mee te geven. Vrijdag 4 november krijgen de kinderen allemaal een fruitdoosje mee, waarin ze vanaf dinsdag 8 november het fruit van thuis mee naar school kunnen nemen.

ontbijt op tijd
Voor een gezonde levensstijl is het ook belangrijk dat de kinderen ’s ochtends goed ontbijten. Om dat te benadrukken starten we woensdag 2 november met een ontbijt op school. Die dag hoeft uw kind dus niet thuis te ontbijten. De kinderen die de Brede School Activiteit rap en rijm doen, gaan ons woensdagochtend motiveren om goed te ontbijten met een spetterende rap die ze in de groepen zullen laten horen. De wijkwethouder (Frits Lintmeijer) zal bij het ontbijt ook nog een kijkje komen nemen op school.

touwtje skipping
Om een gezonde levensstijl nog eens te benadrukken is er op dinsdag 8 november voor de kleutergroepen een poppentheatervoorstelling. De groepen 5 t/m 8 krijgen dinsdag een workshop rope skipping (een soort touwtje springen). We zullen die dag met de hele school op het plein starten met een sportieve activiteit.

HoplaTaekwondoSportdagHoogravenZie ook:

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten