Nieuw speelhuis (kadootje van NHG) in met sloop bedreigde Oudegeinlaanbuurt

OudegeinlaanBordjeDeze week is een zgn speelhuis geplaatst in de Oudegeinlaan; de centrale straat in een buurtje met sloop bedreigde huurwoningen, ten zuiden van de ’t Goylaan en naast de Waterlinieweg. (Overigens staat die sloop, cq alsnog renovatie, voor de komende vier jaar nog niet gepland)

Het speelobject is een geschenk van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Karel Schiffer, algemeen directeur NHG, legt in een (in een andere stad, Mokum, opgenomen) filmpje uit waarom zijn organisatie, voor eigen woning-bezitters en -kopers, ook van huurders in kracht/pracht/aandachtswijken houdt.

Speelhuisblije kids
Het NHG ‘Speelhuis voor méér Leefbaarheid’ kwam, gechargeerd gezegd, nog nèt op tijd, want Hoograven verliest immers per 1 januari de status krachtwijk. (De afgelopen jaren structureel extra verstrekte subsidies worden in een paar jaar afgebouwd.) Gelukkig hebben de blije kinderen, die deze week het speelhuis in gebruik hebben genomen, hier geen boodschap aan.

Utrecht Vernieuwt (‘Nieuwsbrief voor professionals betrokken bij Utrecht Vernieuwt & de Aanpak krachtwijken’ ) vond het “extra bijzonder” dat het speelhuis is aangevraagd door “een bewoonster zelf” (want “meestal komen de verzoeken van professionals”).

Deze actieve Oudegeinlaanbuurtbewoonster ‘zelf’ was Karima Kourtit (die ook betrokken was/is bij de -door corporatie Portaal niet erkende (klik: Portaal- Nieuwsbrief juni 2011) bewonersvereniging/actiegroep ‘BehOUDegein‘)

In het gemeentelijke periodiek Hoograven in de Lift (sept/okt 2011) vertelde Karima op pagina 1 wat haar drijfveren waren om deze ‘Verrassing voor de kinderen’ te ‘regelen’. (zie hieronder:)

HoogravenInDeLiftLogo

Zelf heeft Karima Kourtit geen kinderen, maar zij zet zich wel in voor een mooie speelplek voor de kinderen uit haar buurt. Zij hoorde toevallig van de mogelijkheid om
in aanmerking te komen voor een speelhuis via de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).Deze stichting schenkt elk jaar twee speelhuizen aan aandachtswijken, zoals Hoograven. Binnenkort komt één speelhuis op het binnenterrein van de Oudegeinlaan.

“Dit is echt fantastisch voor de kinderen uit de buurt. Ze staan soms in de rij voor de glijbaan. Dit speelhuisje is echt mooi voor ze! Ze weten het nog niet, het is nog een verrassing”, vertelt Karima.

Betrokken bewoner
De NHG wil met haar speelhuizen bijdragen aan de leefbaarheid in de aandachtswijken.Veilige speelplekken en speeltoestellen voor kleine kinderen zijn immers van groot belang voor zo’n wijk. De NHG vindt het bijzonder dat Karima als bewoner het speelhuis met veel enthousiasme heeft aangevraagd. De betrokkenheid van bewoners bij hun eigen buurt, zoals van Karima, is namelijk een belangrijke bouwsteen voor de leefbaarheid in de wijk.

Nieuwe start
“Ik ben erg blij met dit speelhuisje, zo gaat deze speelplek er beter uitzien. Vooral voor de kinderen”, aldus Karima. “We weten nog niet wat er met de woningen in deze buurt gaat gebeuren. Dat geeft de bewoners wat onzekerheid. Maar ik wil niet dat het hier gaat verpauperen! Daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor. In de eerste plaats de bewoners, maar wel samen met de politie, het wijkbureau en Portaal. Het zou fijn zijn als iedereen meedoet om ervoor te zorgen dat het er hier in de toekomst weer beter wordt. Dat we met elkaar een nieuwe start maken. Elkaar gewoon gedag zeggen bijvoorbeeld! Misschien kan dit speelhuisje daar een begin voor maken! Ik hoop dat de kinderen er blij mee zijn en er fijn mee zullen spelen!”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten