Commissie gemeenteraad besprak 13/10 héél kort de formele vernietiging van het Tracébesluit (spoorverdubbeling) door RvS

TracebesluitDe Commissie Stad en Ruimte van de gemeenteraad vergadert donderdag 13 oktober, vanaf  13.00 uur.  Het eerste bespreekpunt was de vernietiging van het Tracébesluit (voor de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en Houten) door de Raad van State op 20 juli jl.

Maar de werkzaamheden voor die spoorverdubbeling (en bouw Station Vaartsche Rijn) zijn toch in volle gang? Ja, en die gaan ook gewoon door (bijvoorbeeld met verlaging van het wegdek onder het spoorviaduct Albatrosstraat tussen 29-31 okt) , zo lang geen der belanghebbenden naar de rechter stapt om eventueel stillegging van het werk te eisen.

gauw klaar
De Commissie S&R besprak uiteindelijk héél kort o.m schriftelijke vragen & antwoorden ter zake, door raadslid Bram Fokke, D66, (vragen) en het college van B&W (antwoorden), dd 16 augustus jl. Wethouder Frits Lintmeijer zei, in een verre van uitputtend betoog zo ongeveer dat ProRail meent niet te hoeven stoppen met de werkzaamheden en had het over over een klein onderdeeltje dat uit het vernietigde tracébesluit Lintmeijergehaald kon worden. Raadslid Bram Fokke vond dat blijkbaar prima & toen was het agendapunt 15 afgehandeld. De geïnteresseerde leek bleef  in verwarring achter.. 
(De verdere vergadering is online te bekijken: hier).

Uithof-tramlijn
Overigens wordt zoals u weet tegelijkertijd aan de noordkant van (een deel) van dit tracé de tramlijn naar de Uithof aangelegd. Het als ‘OV-Overstapstation‘ bedoelde Station Vaartsche Rijn (ja, mét ‘sch’) zal volgens planning (die vooralsnog op schema ligt) in 2015 voor treinen in gebruik worden genomen. Dan kan men echter nog niet overstappen op de tram naar de Uithof (of desgewenst CS.) Want de bestelde 27 tramstellen worden pas in 2017 geleverd. Daarna moet men minimaal een jaar bestuurders opleiden en proefrijden op de nieuwe lijn naar de wetenschap en ziekenhuizen. Op z’n vroegst kunt u in 2018 op die tram stappen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten