Do13 okt v/a 00.01u: spectaculair constructiespektakel: Bouwput Vaartsche Rijn

BleekstraatwerkzEerderditjaarBleekstraatasl12oktoberNachtelijkSpektakelProRail werkt aan de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Tolsteeg/Lunetten/Houten en bouwt station Vaartsche Rijn. Deze werkzaamheden worden in opdracht van ProRail uitgevoerd door Bouwcombinatie Strukton Infratechnieken – Colijn – Reef en maken deel uit van het project Randstadspoor. De voorbereidende werkzaamheden voor de spoorverdubbeling en de bouw van het station zijn in volle gang.

uitneembare bruggen
En in de nacht van woe12/don13okt 00.00-06.00u (reservenacht: vrij14/zat15okt) is er een spectaculair constructiespektakel in de buurt! (Alsmede afsluiting van de Bleekstraat in beide richtingen). Dan wordt namelijk het eerste deel van de Definitieve Kruisvaartbrug geplaatst. Voor de spoorverbreding en de Uithoftramlijn is de Kruisvaart dit voorjaar verlegd. De twee beweegbare bruggen over dit water, de Kruisvaartbrug bij de Bleekstraat en de Jeremiebrug bij de Westerkade, worden vervangen door uitneembare bruggen.

gevaarte optakelen
De brug wordt in delen overdag aangevoerd. De brug ligt op het bouwterrein langs de Baden Powellweg. Hier wordt de brug in elkaar gezet. Vervolgens wordt de brug opgetakeld en (tussen 0,00 en 06.00u)  op zijn plaats gezet. Het tweede deel van de brug plaatst de aannemer in januari/februari 2012. Hierover wordt u later geïnformeerd.

Flitsende filmpjes over eerdere werkzaamheden in ‘bouwput Vaartsche Rijn’ (van april en mei 2011) vindt u hier. (Hierin is o.a. nog de oude lokatie -Westerkade- van het, inmiddels naar de Heuveloord verhuisde, Restaurant LE:EN te zien. Momenteel wordt dat gebouw -voorzichtig- gesloopt.)

Verder meldt ProRail:
Werkzaamheden aan de bovenleiding tussen Bleekstraat en station Utrecht Lunetten
Tot eind december werkt de aannemer regelmatig ‘s nachts aan de bovenleiding tussen de Bleekstraat en station Utrecht Lunetten. De aannemer mag dit alleen doen als er geen treinen rijden. Vandaar dat de aannemer dit ’s nachts moet doen. Het afwerken van de bovenleiding geeft zeer beperkte overlast door het gebruik van verlichting en materieel.. Voor de komende twee weken zijn er nachtwerkzaamheden gepland op zondag 16, dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. De werkzaamheden duren van 23.30 uur tot 05.30 uur.

ColijnReefFotosTekstSept2011

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten