Muziektent-droom & -plannen voor het Tolsteegplantsoen nog steeds springlevend

MuzietentTolsteegplVandaag (8/10-2011) lazen op de onvolprezen site Utrecht en Leidsche Rijn Dichtbij: “Een muziektent in Hoograven; die moet er volgens een groep bewoners komen. Tijdens de wijkdag Happening Hoograven op 10 september stond de muziektent één dag op het Tolsteegplantsoen, maar volgens de initiatiefnemers zou een permanente muziektent op deze plek goed zijn voor de sociale samenhang en sfeer in de buurt” (lees verder: hier)

fanfare
Behalve dat het Tolsteegplantsoen (net als alle straten tussen Aquamarijnlaan, Vaartse Rijn, Opaalweg en het spoor) uiteraard officëel in de wijk ‘Tolsteeg’ ligt, klopt het bericht als een bus. De gemeentelijke nieuwsbrief Hoograven in de Lift (pagina1) noemde onlangs allerlei mogelijkheden van een permanente muziektent (althans met verwijderbaar tentdak) voor muziek-, zang- en toneelverenigingen, eindpunt met fanfare voor de avondvierdaagse, Koninginnedag, enz. En: “Wilt u meedenken of meedoen aan dit idee, mail dan naar Wijkbureau Zuid zuid@utrecht.nl“. (via redactieaanzet@yahoo.com mag trouwens ook)

droom
Met name Coby van Ouwerkerk, wonende aan het Tolsteegplantsoen, koestert deze muziektentdroom al ettelijke jaren. Coby bepleitte haar idee o.a. in het 12e filmpje hier, in een raadsinformatieavond, in een briljante ideeënboekje (pagina 22), in Wijkkrant Aanzet (juni 2011, pagina 1), enz. Coby liet zich  inspireren door o.a. een, in 2003 dankzij gemeentegeld & diverse sponsoren geplaatste, muziektent in Laag Soeren (dorp in de gemeente Rheden; toevallig ook het geboortedorp van Minister Melanie).MuziektentBoekjePlaatje

MuziektentLaagSoerenMuziektentBoekjeUitlegMuziektentLaagSoerenTentdak

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten