Buurtbewoners volop betrokken bij ontwikkeling theehuis/lunchcafé op Nieuw Rotsoord

KruidentheeVele buurt-, wijk- en stadbewoners in de (wijde) omgeving van de Groene Oase van Utrecht Zuid, Dierenweide Nieuw Rotsoord, voelen zich of zijn actief betrokken bij deze populaire kinderboerderij (- er is ook een al een facebookpagina-), die op vrijwilligers draait. Zo ook wijkbewoonster Hester van Zwet (vrijwilliger namens Nieuw Rotsoord), die het volgende mailde:

ontmoetingsfunctie
“Altijd lees ik als bewoner van Hoograven met veel plezier en interesse de wijkkrant Aanzet. Het zorgt echt voor meer gevoel bij mijn wijk en mijn medebewoners.
HoutenManNieuwRotsoordOaseGraag zou ik eens met u willen bekijken of het volgende mogelijk is: het schrijven van een terugkerende column in de wijkkrant (en evt. op deze website) over de vorderingen rond de opzet van het theehuis van dierenweide Nieuw Rotsoord. Wellicht bent u ermee bekend dat de dierenweide als aanvulling op de dieren, de moestuintjes, de klauterheuvel, enz. nu ook een theehuis / lunchcafé wil openen. Om haar ontmoetingsfunctie nog verder te versterken. Hier is veel behoefte aan, zowel onder haar huidige bezoekers als onder andere wijkbewoners.

breed communiceren
Nieuw Rotsoord is een bewonersinitiatief en zodoende ben ik ook als bewoner betrokken geraakt bij de plannen rond het theehuis. We zijn nu in de voorbereidingsfase (fondsenwerving) en hebben er baat bij om breed over de plannen te communiceren onder wijkbewoners. Zo zullen we bijvoorbeeld proberen gebruikt houten meubilair, bestek en serviesgoed te KlauterheuvelNieuwRotsoordverzamelen onder bewoners. Maar ook willen we op den duur vrijwilligers werven die in het theehuis als gastheer of -vrouw aan de slag willen”.

(Bij deze is in feite Hesters eerste column over de theehuisvorderingen op Nieuw Rotsoord dus al gepubliceerd. We zien haar volgende bijdragen met plezier tegemoet. Dat geldt trouwens voor iedereen die iets wil vertellen over, of leuke foto’s heeft van Nieuw Rotsoord. Mail dan svp: redactieaanzet@yahoo.com)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten