Helpt aanpassing parkeerplaatsen Tolsteegplantsoen tegen blikoverlast?

Foutparkeerders3 TolsteegplantsoenAl jaren wordt er geklaagd over parkeeroverlast in de straten rond het Tolsteegplantsoen (bijvoorbeeld in 2005). Er is immers (vooral overdag) veel bedrijvigheid in de buurt én de betaald parkeren-zone is vlakbij: aan de andere kant van het spoor in de Watervogelbuurt.
Dagjesmensen die naar de binnenstad willen, zouden in de visie van de gemeente idealiter hun voertuig in een transferium aan de rand van de stad dienen te stallen en vervolgens een bus of tram moeten nemen. In de praktijk echter parkeren velen uiteraard liever hun dierbare blik zo dicht mogelijk bij het centrum, daar waar je nog net niet hoeft te betalen.

ParkeermeterAgent1967UtrArchiefP-woord
Dus steekt regelmatig de discussie de kop op of er ook in Tolsteeg betaald parkeren ingevoerd moet worden. Dat is tot nu toe steeds afgeblazen, en daarom kunnen makelaars huizen in de buurt nog steeds aanprijzen met de kreet “gratis parkeren op 5 minuten fietsen van de gezellige binnenstad”. (Maar wat als Station Vaartsche Rijn straks klaar is en het voormalig DeBoo-terrein  met tientallen woningen bebouwd?)  Àls er ooit wel  parkeermeters komen in (de) Tolsteeg(plantsoenbuurt), wat zal de aangrenzende buurt daar dan weer van vinden?

Foutparkeerders1Tolsteegplantsoenparkeerhavensopknapbeurt
Behalve de hoeveelheid blik was/is het ook een ergerlijk probleem dat er vaak schots en scheef & helemaal fout wordt/werd geparkeerd op het Tolsteegplantsoen (elders in de wijk ook trouwens): op het trottoir, in de bochten, enz. Maar dààr wordt sinds 19 september wat aan gedaan. Zie het desbetreffende gemeentelijke wijkbericht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten