Update2: Schrikkerigheid na inval door gemaskerd politiearrestatieteam met ramboor op Rijnesteinhof (woe. 28/9)

wapenschild UtrechtEen operatie door een indrukwekkend poltiearrestatieteam op de Rijnesteinhof in Hoograven-Zuid, op woensdagmiddag 28/9, is niet onopgemerkt gebleven. Hieronder de ontwikkelingen in omgekeerde volgorde:

1/10 Inmiddels is de toen aangehouden persoon weer vrijgelaten. Een lezer veronderstelde dat het wellicht om een internetbedreiging zou gaan. Maar het is vooralsnog absoluut onduidelijk of dat waar of niet waar is.

schrikkerigheid
Een buurtbewoonster vertelt: “De mensen voelen nog steeds de naschok van de inval, het is de nieuws van de dag in de wijk en velen hebben nog last van schrikkerigheid.  Maar het kwalijke is nog wel dat er geen rekening is gehouden met de kinderen, het was namelijk mooi weer en de kinderen waren lekker aan het buiten spelen toen dit zich voordeed.Velen kinderen zijn dan ook geschrokken en huilend weggerend. En sommigen zijn daardoor aanhankelijker geworden”.

arrestatieteam
30/9: Inmiddels heeft @PolitieUtrecht gereageerd op het bericht hieronder: “De jongen heeft niemand om ’t leven gebracht. Ivm zijn privacy kunnen we hier verder geen uitspraken over doen. Inzet arrestatieteam wordt vrijwel nooit in de persberichten meegenomen wegens onderzoeksbelang

gemaskerd
29/9: De redactie van Wijkkrant Aanzet en deze site (redactieaanzet@yahoo.com) ontving op 29/9 een mail van iemand die met ‘anoniem’ ondertekende. Over het hieronder beschreven voorval (politie-inval en arrestatie) in Hoograven-Zuid stond niets bij de officiële politiepersberichten van 29 september:

“Geachte redactie,
Met ongeloof ben ik gistermiddag
(= woensdag, 28 september -red.) getuige geweest van een inval aan de Rijnesteinhof door een speciale eenheid van de politie. De gemaskerde mannen maakten gebruik van een grote anonieme bestelwagen en een ramboor.

geblindoekt
De ‘dader’ was een jongeman van ongeveer 16 jaar. Hij werd geblindoekt en met handboeien om meegenomen in een blauwe Mercedes. Omwonenden waren geschokt en ontdaan omdat ze de jongeman in kwestie altijd als een rustige jongen kenden. Nu doen er geruchten de ronde dat de jongeman iemand om het leven heeft gebracht”.

(Wie méér weet over het bovenstaande,  mag mailen (redactieaanzet@yahoo.com) of twitteren (@Wijkkrantaanzet)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten